Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da Kutlu Doğum Haftasında Sakal-ı Şerif gösterildi

Bahşılı da Kutlu Doğum Haftasında Sakal-ı Şerif gösterildi

Tarih 19 Nisan 2017, 19:43 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı da Kutlu Doğum Haftasında Sakal-ı Şerif gösterildi

 

 

Bahşılı da Kutlu Doğum Haftasında Sakal-ı Şerif gösterildi

 

Bahşılı İlçe Müftülüğü nün düzenlediği kutlu doğum haftası etkinlikleri başladı.Sıla bir düğün salonunda düzenlenen programa saygı duruşu istiklal marşı ile başlandı.

Bahşılı ilçesi Atadönmez Mahallesi Altundağ camii imamı Rasim Kara nın Kuran tilaveti ile devam eden kutlamada İmamhatip ortaokul öğrencisi Gül Ahmedim isimli ilahiyi okudu.

Seyircileri duygulandıran,çok beğeni toplayan, Şehit Yusuf Alsancak Ortaokulu ile İmamhatip ortaokul öğrencilerinin hazırladığı işaret dili ile peygamber sevgisini göstermeleri ise alkışlarla desteklendi.



programlarda öğrenciler hadisi şeriflerin hem arapçasını hem de Türkçesini okudu.Müftülük tarafından öğrencilere katılımlarından dolayı dini bilgiler içeren dergiler hediye edildi.

İlçe Müftüsü Ahmet Altacı ise açılış konuşmasını yaptı.

-Altacı,'Hz.Peygamber Güvenmeyi ve Güvenilir olmayı kendisini model alan bütün mütmünlerin ayrılmaz vasfı olarak zikretmiştir.Mütmin insanların canlarına, mallarına zarar vermeyeceğinden emin oldukları kimsedir.diyerek mütmini tarif etmiştir.

Mütmin yüreğindeki sarsılmaz güveni sayesinde Allaha ve Resulüne ,imana ,insanlara sağladığı ermana dönüşmeyi,yüreğindeki  güven toplumunda güvenirliğin teminatı olmalıdır.

Hz Peygamber,Kişinin kalbinde aynı anda iman ile küfur ,doğruluk ile yalancılık ,emanet ile hiyanet bir arada bulunmaz buyurarak emanet bilincine sahip ,imanla özdeştiğini bizlere hatırlatmaktadır.

zamana ve insana dair güvensizlik söylemlerine aldanmadan ,pest etmeden,cesaretimizi yitirmeden eman topluluğunun oluşumunda payı bulunan emin insanlar olmak için bizler çaba sarfetmeliyiz diyerek konuşmasını tamamladı.

Hz Peygamber ve Güven Toplumu konulu konferansı ise,Kırıkkale Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Temel İslam bölümü bölüm başkanı Doç.Dr.Mevlüt Erten verdi.


DoçDr.Erten,Güven çok önemli bir unsurdur.

Güvenin diğer bir teması Güvene dayalı olarak sözünde durmaktır.

Allah Kuran -ı Kerimde peygamberlere güvenilir diyor.

Biz bir Dünyayı yaşanılır bir cennete çevrilir yapmalıyız.Güven ne demektir .Hz.Paygamber ve güvenin iki boyutu vardır.bir,Allahu Hz. Peygamberimiz,iki ise Hz.Pegamber ve toplumumuz.

Bir,Allah Hz.Peygamberimize güveniyor idi.neden tebliğ,sahibi,tebliğ eden kişiye güvenmelidir.güven kişiye mesajını iletir.kendisini helak edercesine Allahın mesajlarını bizler ulaştırmıştır.Allahın peygambere güveni budur.

Davetleri ise güvenilir olduğu için yapabilmiştir.buda Peygamber ve İnsanlar arasındaki güvendir.

Hz Peygamberin topluma güvenmesi ise üç başlık altında işleyeceğiz.bir Peygamberimiz güvenilir insandı,iki Peygamberimiz Güvenirdi,üç ise özgüven sahibiydi.taa vahiy gelmeden önce tarih sayfalarında muhammedin emin derlerdi,bu lakabı takmışlardı.Doğru Peygamber,sözünde duran peygamber,ve bildiklerini,Allahtan aldıklarını hayatına intikal eden Peygamber.işte bunlar ona güvenin temelini oluşturmuştur.diyerek tamamladı.


Program sonunda katılımcılara sakal-ı şerif gösterildi.

ÖZELLİKLE BAYANLARIN ADETA BİRBİRİ İLE YARIŞIRCASINA HEM SEYREDİP,HEM ÖPEREK DUA ETMELERİ görülmeye değerdi.

ayrıca Bahşılı Belediyesi tarafından etli pilav ikram edildi.

Programa Kaymakam Zikri Şahin,Belediye Başkanı İbrahim Uyar,müftülük personeli,kamu kurum görevlileri ve Bahşılı halkı katıldı.

 (Editör AY-HA)

 

Bu haber 1051 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi