Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
BAHŞILI DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ OKULLARDA DEVAM ETTİ

BAHŞILI DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ OKULLARDA DEVAM ETTİ

Tarih 22 Nisan 2017, 15:35 Editör PINAR YILMAZ

BAHŞILI DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ OKULLARDA DEVAM ETTİ

 

BAHŞILI DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ OKULLARDA DEVAM ETTİ

Bahşılı Düğün salonunda düzenlenen konferans ve sakal-ı şerif ziyaretinden sonra Müftülük Okullarda etkinlikler düzenledi.

İlk Olarak Bahşılı Fatma Şenses Sosyal bilimler meslek yüksek okulunda fakülte öğrencilerine İlçe Müftüsü tarafından Güven toplumu konulu konferans verildi.

Konferans sonunda Ertuğrul Karakaya Müftüye teşekkür plaketi verdi.


Okullardaki konferanslar serisine Hacı.H.D.Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde devam eden müftü Ev sahipliği yapan Okul Müdürü Eren Arslan a teşekkür etti. öğrencilerede Okul müdürü ile beraber Karan-ı Kerim ve dini kitap hediye etti.

Her iki okulda da öğrencilerin ilgisinden memnun ayrılan müftü Altacı konuşmalarında  şunları söyledi.

 

 

-' Diyanet İşleri Başkanlığımızı 1989 yılından itibaren 14-20 tarihleri Kutlu Doğum Haftası olarak kutlana gelmiştir. Bu yılda 17-22 nisan tarihleri arasını Kutlu Doğum Haftası olarak kutluyoruz. Bu Kutlu Doğum Haftası'nı bizzat Diyanet

İşleri Başkanlığımız başlatmıştır. Son günlerde bazı lüzumsuz tartışmalar ortaya atılmıştır. Bu tartışmaları aslı ve astarı yoktur. Bu haberler doğru değildir. Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası teması "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu"dur.

Güven insanın her türlü korkulardan, endişelerden ve tehlikelerden emin olması veya güvendiği kişiden bana bir zarar gelmez düşüncesinin oluşmasıdır.

İlçe Müftümüz Ahmet Altacı bugün güvensizliğin bir virüs gibi yayıldığını oysa bizim toplumumuzun temelini oluşturan İslam medeniyetinin Asr-ı Saadet gibi  bir yaşanan bir zamanla Güven üzere kurulduğunu  ifada etti. Aynı zamanda İslam Peygamberinin hayatın her devresinde güven olduğunu bu güven bu telkinleriyle güvenilir insanların oluşturduğu bir toplum. Japon asıllı Amerikalı düşünür Fukayama Toplumların kalkınmasının ve gelişmesinin temelinde güven duygusunun yattığını, güven duygusu olmadan , sosyal refahın sağlanamayacağını belirttiğini ifade ettikten sonra aynı şekilde Maslow'da  güven duygusunun insanlar için ikinci acil ihtiyaç olduğunu dile getirdi.. İslam ve  Hz. Peygamber  onların söylemiş olduğu bu sözleri ta 1400 yıl önce söylemiş ve güven  üzerine tesis edilen bir oluşturmuştur. Ve " İnanıp da imanlarına herhangi bir haksızlık bulaştırmayanlar var ya , işte güven onlarındır ve onlar doğru yolu bulanlardır." (En'am Sûresi, 6/82) ayeti ile "Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve delinden güvende olduğu kimsedir. Mümin de insanların can ve malları konusunda kendisinden emin oldukları kimsedir. (Tirmizi, iman,12) hadisini okuyarak ve Hz. Peygamberin hayatından kesitler sunarak konferansını bitirdi.(Editör AY)

Bu haber 1084 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi