Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DAHA TEMİZ BİR KIRIKKALE İÇİN

DAHA TEMİZ BİR KIRIKKALE İÇİN

Tarih 23 Nisan 2017, 00:56 Editör PINAR YILMAZ

DAHA TEMİZ BİR KIRIKKALE İÇİN

DAHA TEMİZ BİR KIRIKKALE İÇİN

Bu yaz döneminde Kırıkkalelilerin haşere sorunu yaşamaması için kolları sıvayan Kırıkkale Belediyesi, Biopest ilaçlama firması ile ilaçlama anlaşması yaptı. Firmaya ait araçların tanıtımı töreninde konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Kırıkkale içim var gücümüzle uğraşıyoruz. Anlaşmamız gereği belli bir süre içinde bu araçlar belediyemize hizmet edecek. Daha temiz bir Kırıkkale için biz her şeye hazırız” ifadesini kullandı.

BİOCOPTER TEST UÇUŞU YAPTI

Kırıkkale Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü ve Biopest ilaçlama firmasının ortaklaşa düzenlediği ekip ve ekipmanlarının tanıtımı etkinliği gerçekleştirdi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında düzenlenen programa, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Biopest firması yetkilileri, Temizlik Müdürlüğü ilaçlama personeli, vatandaşlar katıldı. Program Biocopter test uçuşuyla başladı. Kırıkkale’de sazlık yerlerinde ve ulaşılması güç olan bölgelerde çalışmasına devam edecek olan Biocopter Biyosidal ürün uygulamarında kullanılmak üzere tasarlanmış olan ulaşılması zor olan; bataklık alanlar, sazlık alanlar, araç ve ilaçlama personelinin ulaşamadığı zorlu arazi şartlarında ilaçlama olanakları sağlayarak etkin bir şekilde vektör kontrolü sağlaşacak. Ayrıca Ambifik aracının da tanıtımı yapıldı. Hem karada hem suda hareket edebilen 8*8  amfibik araçlarıyla göl, gölet, dere, bataklık, sazlık gibi ulaşılması güç haşere kaynaklarına etkin bir şekilde, biyosidal ürün uygulamayı sağladığı belirtildi.

DAHA AZ HAŞERAT İLE KARŞILAŞACAĞIZ

Kullanılacak olan ekipmanların tanıtımını yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bu ekipmanlar için herhangi bir ek ücret verilmediğini vurgulayarak, ilimize ilaçlama konusunda büyük katkı sağlayacağını belirtti. Belediye Başkanı Saygılı, “İlaçlama firmasının ektra olarak getirmiş olduğu ekipmanların tanıtımı gerçekleştirdik. Şimdi larva zamanı haşerelerin yeni çıktığı zaman, hızlı bir şekilde biz ilaçlamamızı yaparken bu ekipmanları takviye olarak koyduk. İnşallah bu sene daha az haşerat ile karşılaşacağız. Biliyorsunuz kıymetli çınar ağaçlarına da yapmış olduğumuz uygulama ağaçlarımızın ömürünü uzatacak ve sağlıklı hale getirecek. İnşallah bu sene üvezlerden de kurtulmuş oluruz diye ümit ediyoruz. Bu yıl diğer senelerden farklı bir ilaç yurt dışından getirildiği ilaçlama firmamız tarafından ifade edildi. Bu ilaç ile tekrar mücadeleye başlıyoruz. Daha temiz bir Kırıkkale olsun çabasını hep beraber bütün arkadaşlarımızla gayret ediyoruz. İnşallah Daha temiz bir Kırıkkale’yi birlikte yaşarız” şeklinde konuştu.

ÇOK FONKSİYONLU MAKİNELER

Tanıtım programında Kırıkkale merkezinde çevre sağlığı ve vektör mücadelesinde etkin bir şekilde kullanılan, Mist Blower, ULV-PLV, Kanal sisleme, Taşınabilir Sisleme Cihazı, Sırt pompası, Tekerlekli Pülverizatör ve Benzinli Sırt Atomizeri gibi biyosidal ürün uygulamalarına imkan tanıyan makineler ile gübrelik alanlar, su birikintileri, foseptikler, kanalizasyon hatları, inşaat alanları, mezarlıklar, süs havuzları, park ve bahçeler, pazar yerleri, çöp toplama alanları, sulama havuzları, metruk alanlar ve benzeri kaynaklarda çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla etkin bir şekilde ilaçlama çalışmaları yapılmakta olduğu belirtildi.

(BAYRAK GZ)

Bu haber 687 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi