Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik spor bayramı kutlandı

Bahşılı da 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik spor bayramı kutlandı

Tarih 20 Mayıs 2017, 02:54 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı da 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik spor bayramı kutlandı

Bahşılı da 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik spor bayramı kutlandı

Bahşılı Hacı Hidayet Doğruer Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik spor bayramı kutlandı

Okulun kapalı spor salonunda düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşma,şiirler,folklor gösterisi ödüller verildi.

Programa ilk olarak Bahşılı cumhuriyet meydanında düzenlenen çelenk programı ile başlandı.


meydandaki programda Çelengi Gençlik Spor İlçe Müdürü Şakir Gündoğmuş iki öğrenci ile koydu.

Daha sonra program H.H.D Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi spor salonunda saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti.

 programa Bahşılı Kaymakam'ı Zikri Şahin,Garnizon komutanı Ercan Erçayan,Belediye Başkanı İbrahim Uyar,AK Parti ilçe başkanı,milli eğitim müdürleri,okul müdürleri,muhtarlar,vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Eren Arslan yaptı.


Arslan şunları söyledi,'bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98.yıldönümü. O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum.

       Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs;

        19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.

        19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

       "Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar." diyor Atatürk.

         Sevgili gençler, 

        "Siz Türk'e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin,Ömer Halislerin,Fethi Sekinleri,Kaymakam Muhammet SafiTürklerin; Siz "Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barborosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız."

      Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. 

        Sevgili gençler, 

Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. 

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan "Milli İrade"nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.

Unutmayınız ki sizler: Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız.
Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. 
Unutmayınız ki "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır."

Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum                        

 

Atatürk ün gençliğe hitabesini Mustafa Göker isimli öğrenci okudu.gençliğin Ataya cevabının okunması,Hüsna Uygurtaş ise Şu sonsuz koşu isimli şiirini okurken Gençliğin ATAYA CEVABI ŞİRİ Mithat Can Algül okudu.Edebiyat öğretmeni Fatoş Şimşek in hazırladığı  oratoryo yu öğrenciler heyecanla sundu.

müzik dinletisinde öğrencilerin Saz,Darbuka ve klarnet çalarak Türküler sölemesi ise bol bol alkış aldı.

Okul idaresinin ve Bahşılı Belediyesi ile okul müdürlerinin de katıldığı Halay kursunu en iyi öğrenen gene okul öğrencileri yöremize ait halayları müzik eşliğinde alkışlar arasında sundular.Daha sonra zeybek gösterisi ile program sona geldi.

 

programın son bölümünde resim dalında ilkokullar arası yarışmada derece alan.

 Atatürk ilk okulundan 1.Mehmet Ekici,2.Nurşenay Adıman ve 3.Ceylin Gündoğdu ya madalya ve hediyelerini Kaymakam Şahin verdi.

şiir dalında dereceye giren ortaokullar arasında,Ş.Y.A Ortaokulundan 1.Ülkü User,2.Osman Akkoç ve 3.Serap Aktaş ın madalyalarını Garnizon komutanı Erçayan verdi.

liseler arasında şiir yarışmasında ise H.H.D. Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerinden ,1.Ayşe Kandemir,2olan Meryem Tabur ile Beyza Nur Tok'un madalya ve hediyesini Belediye Başkanı Uyar verdi.

Engellilerin yaşamı konulu resim yarışmasında Türkiye derecesi yapan Özel Gazi ilkokulu 2.sınıf öğrencisi Muharrem Efe Satılmış Türkiye 3.oldu ve AK Parti ilçe başkanı Duyar dan hediyesi altını gururla aldı.

Yine Özel Gazi 7.sınıf öğrencisi Görkem Yasin ise Anadolu yıldızları kategorisinde Yüzmede Türkiye 3.olarak ilçe mizi ilimizi gururlandırdı.altın ödülünü ise Gençlik Spor İlçe Müdürü Şakir Gündoğmuş verdi.

protokol ve ödül alan öğrenciler ile çekilen toplu fotoğraftan sonra program sona erdi.

 

Bu haber 1128 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi