Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Gürler Şehit Mustafa Sağlam İlkokulu artık pil toplamada lider

Gürler Şehit Mustafa Sağlam İlkokulu artık pil toplamada lider

Tarih 16 Haziran 2017, 11:21 Editör PINAR YILMAZ

800 Kg Atık Pil Toplamada lider, Gürler Şehit Mustafa Sağlam İlkokulu oldu

800 Kg Atık Pil Toplamada lider, Gürler Şehit Mustafa Sağlam İlkokulu oldu

Başarılı geçen kampanyada toplamda Kırıkkale de 109 okul kampanyaya destek vermiş ve, 800 Kg atık pil toplandığı bildirildi.

 Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyasında en çok atık pil toplayan okullar ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır’dan aldı. 117 Kg ile birinci olan Gürler Şehit Mustafa Sağlam İlkokuluna çok fonksiyonlu yazıcı, 75 kg ile ikinci olan MEB Vakfı Ortaokuluna spor seti ve 70 kg ile üçüncü olan Hasan Ali Yücel İlkokulu Satranç takımı verildi.

İNSANLIĞA HİZMET

Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Ödül töreninde yaptığı konuşmada atık pilin zararlarından bahsetti. 1 adet atık pilin 4 Metreküp toprağı zehirlediğini ve ekolojik sistemi çökerttiğini söyledi. “Zehrini toprağa salan atık pil toprağın suyla buluşmasıyla; yer altı sularına karışmakta toprakta yetişen ürünlere, topraktan beslenen hayvanlara, suyun buharlaşmasıyla havaya, sonra yağmur olarak tekrar toprağa dönerek uzun süreli ve süregelen bir şekilde dünyamızı zehirlemektedir. İçtiğimiz suya, tükettiğimiz sebze ve meyvelere, hayvansal ürünlere ve soluduğumuz havaya karışan zehir;  Sinir sistemimize, karaciğerimize, böbreklerimize zarar vermekte, en tehlikelisi de çağımızın hastalığı olan kanseri her türüyle bünyemize nakletmektedir. Küçücük bir pili doğaya atmak yerine kutularda toplayıp geri dönüşüme kazandırmak insanlığa yapılan büyük bir hizmettir.’’diyerek 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılında çok daha verimli bir kampanyanın gerçekleşmesini temennisinde bulundu.

 

(KALE HB)

Bu haber 1573 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi