Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Sessizlik Lütfen  projesi ile Kırıkkale nin gururu Sabriye

Sessizlik Lütfen projesi ile Kırıkkale nin gururu Sabriye

Tarih 22 Haziran 2017, 00:38 Editör PINAR YILMAZ

Sessizlik Lütfen projesi ile Kırıkkale nin gururu Sabriye Karahana ilgi artıyor

Sessizlik Lütfen’ projesi ile Kırıkkale nin gururu Sabriye Karahana ilgi artıyor

Mersin Hürriyet Okulu’nda görev yapan Kırıkkaleli hemşerimiz Sabriye Karahan, yaptığı projeler ile Mersin’de gururumuz oluyor. ‘Sessizlik Lütfen’ projesinin kurucusu olan Sabriye Karahan, klasik sergi formatı dışına çıkarak farklı bir sergiye imza attı.

SERGİYE BÜYÜK İLGİ

Mersin Hürriyet Okulu Sergi Salonu’nda açılan ‘Sessizlik Lütfen’ projesinin açılışına Okul Müdürü Sait Yılmaz’ın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Sergide oyunlar, yarışmalar, hediyeler ve yıl boyunca yapılan çalışmalar sahnelendi. Hikaye kahramanlarının ve sahnenin 3 boyutlu şekilde yer aldığı sergi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.  ‘Sessizlik Lütfen’ projesinin bundan sonraki projelere örnek teşkil edeceğini söyleyen İlkokul öğretmeni, proje kurucusu Sabriye Karahan, projenin amacı hakkında bilgi verdi. Proje Kurucusu Karahan, “Sessizlik Lütfen adlı projemizin en önemli amacı, çocuklara kitap okumayı sevdirmek ve bunu alışkanlık haline getirmelerini sağlamak. Birinci kademe bitmeden bilmesi gereken kitaplar öğretmek” 

HEDEFLERİMİZ

Hedefleri hakkında bilgi veren Karahan, “Kitap okumayı sevdirmek, okumayı alışkanlık haline getirmelerini sağlamak, okuma esnasında ses ve tonlamalara dikkat etmek, dinlediği masal yada hikayeyi olay sırasını bozmadan anlatabilmek, kurallara uygun okuma, anlama, anlatma ve dinleme becerilerini geliştirmek, duygu, düşünce, bilgi ve izlenimlerini resimleri kullanarak görselleştirmek, dinleme kurallarına uymak, yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak, yeni arkadaş tanıyarak sosyalleşmelerini sağlamak,  iletişim araçlarından olan interneti, en aktif şekilde kullanmak, okullar arası hediyeleşmeyle paylaşmayı öğrenmek, birlikte çalışmaktan mutlu olmak “Bu projeyle birlikte öğrencilerin kitap okumayı seven ve okumayı alışkanlık haline getiren öğrenciler oldukları gözlenebilmeli. Dinleme, anlatma ve okuma kuralları doğru şekilde yapılıyor olmalı. Birlikte çalışma ve paylaşmayı, görgü kuralları çerçevesinde yapıyor olmaları. İnterneti doğru ve aktif şekilde kullanıyor olmaları. Yeteneklerinin farkında olmaları ve geliştirmeleri” dedi.

 

Bu haber 718 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi