Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontroller

Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontroller

Tarih 12 Temmuz 2017, 09:55 Editör PINAR YILMAZ

Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontroller

Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontroller

 

Çiftçilerin büyük emek ve masrafla üretmiş oldukları hububat ve diğer ürünlerin biçerdöverle hasat edilmeleri sırasında meydana gelen dane ve sap kayıplarını önlemek için Keskin  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  teknik elemanları tarafından tarla kontrolleri yapılmaya başlandı.

 

 

UYARILARDA BULUNDU

İlçe Gıda , Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serdal Avcı; "Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı" doğrultusunda  denetlemelerin yapıldığını, amaçlarının dane ve sap kaybını en aza indirmektir. Biçerdöverin  gerekli aylık ve yıllık  tamir, bakım ve ayarlarının yapılması zarurudir.  Arazinin yapısı, ürünün cinsi ve hava koşullarına göre   biçerdöver  ayarlanmalı. Yangın ihtimaline karşı 2 adet yangın tüpü bulundurmaları gerekmektedir.”  dedi.  İlçe  Müdürü Avcı, Çiftçilerin dane kaybı gördüklerinde yetkililere bildirmesi gerektiğini ayrıca anız yakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

 İZİN VERMEYİZ

 

 İlçe Kaymakamı Muammer Köken ise;  “Denizi, ormanı, turizmi, gelişmiş sanayisi olmayan ilçemizin temel geçim kaynağı olan tarım; vatandaşlarımızın kaderini belirlemekte. Bin bir emekle , dualarla ektiği, hasat edilenle kadar sabırla bekleyip , gözü gibi baktığı arpa ve buğdayın  pervasız,savruk bir biçerdöverin,  köylünün alınteri karışmış emeğini israf etmesine izin vermeyiz. Her bir tane hem çiftçinin rızkından gitmekte hem de ülke ekonomisine zarar vermekte.” dedi.  Kaymakam Köken,  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine teşekkür edip, tüm çiftçilerin  bereketli bir hasat yapması  temennisinde bulundu.

Bu haber 821 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi