Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
15 Temmuz Gecesi Tarih Yazıldı

15 Temmuz Gecesi Tarih Yazıldı

Tarih 13 Temmuz 2017, 08:45 Editör PINAR YILMAZ

15 Temmuz Gecesi Tarih Yazıldı

15 Temmuz Gecesi Tarih Yazıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kırıkkale Şehitler Mezarlığı 15 Temmuz Şehitleri ve Bu vatan için canını vermiş şehitler için Kuran Tilaveti ve Duaların ardından Şehitler Mezarlığını gezilerek Şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Şehit ailelerine başsağlığı ileten protokol mezarlık ziyaretin ardından Cumhuriyet Meydanında ki 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi gezdi. Son Olarak Öğle Namazı ardından mevlüt okunup, kandil simiti dağıtıldı.

 

ETKİNLİKLER ŞEHİT MEZARLIĞINDAN BAŞLADI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kırıkkale Şehitler Mezarlığının ziyareti ardından Konuşma yapan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz geçtiğimiz yıl ülkemiz uçurumun kenarından milletimizin kahramanlığı sayesinde döndüğünü belirtirken sözlerine şöyle devam etti. “O gün Cumhurbaşkanımız önderliğinde bütün Türkiye sokaklara döküldü. Her şeyi göze alarak, kefenini giyip ülkesine ne pahasına olursa olsun sahip çıktı. O gece gerçekten bir destan yazıldı ama önemli olan bu musibet ve kahramanlıktan ders çıkarmak.” Dedi.

 

15 TEMMUZ RUHUNU GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz cümlelerine ek olarak “Bu felaketi unutmamak, unutturmamak adına o gecenin şehitlerine, gazilerine ve halkı için 15 Temmuz haftası boyunca etkinlikler düzenlenecek. Ve 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere aktarılacak. Bu etkinliklerin startını bu kutsal mekanda şehitler mezarlığında yaptık. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifa diliyorum. ” Dedi.

 

HER ZAMAN TEK YUMRUK OLDUK

Kırıkkale Şehitler Mezarlığı ziyaretinde söz alan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can bundan sonra kimsenin böyle bir kalkışmaya cesaret edemeyeceğini söyleyen Milletvekili Ramazan Can ifadelerine ek olarak “Dünya demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu şanlı milletin tarihinde hep zaferler vardır. Miryokefalon dan, Sakarya Meydan Muharebesine kadar her zaman tek yumruk, tek yürek olarak yan yana savaşmışlardır. Bu darbe girişiminden sonra güçlü olan toplumun temellerini iyice güçlendirmek ve bunu bizden sonraki nesle aktarmak için durmadan çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

 

HALKIMIZLA BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Sergi sonrası konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı 15 Temmuz darbe girişiminin aziz şehitlerine, gazilere ve kahraman Kırıkkale halkına dua ederken böyle bir darbe girişiminin olmamasını temenni etti.Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize ve kalan halkımıza selamet diliyorum. Böyle halkın özgür iradesine vurulmak istenen darbe girişimlerinin önüne geçmek için halkla birlikte çalışmamız lazım.” Dedi.

 

 

KATILIM YOĞUNDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Kırıkkale İl Jandarma Alay Komutanı İsa Çakmak, Kırıkkale Garnizon Komutanı Selami Arslan, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Mhp İl Başkanı Erdal Baloğlu,  Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun ve Şehit Aileleri katılımı ile gerçekleşti.

 

Bu haber 879 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi