Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale gazetecileri olarak kamuoyunda tepki çeken kavşaka ödül

Kırıkkale gazetecileri olarak kamuoyunda tepki çeken kavşaka ödül

Tarih 13 Temmuz 2017, 09:14 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale gazetecileri olarak kamuoyunda tepki çeken kavşak projesine mizahi bir pencereden bakılırsa ne görülür.

Kırıkkale gazetecileri olarak kamuoyunda tepki çeken kavşak projesine mizahi bir pencereden bakılırsa ne görülür.

Ucube Kavşak’a iyi bir kötü bir eleştiri yapılıyor

Kırıkkale otobüs terminali karşısına yaptırılan ve nihayet tamamlanma aşamasına gelen kavşak inşaatı beraberinde bir dizi sorunlarında getirdi. Tamamlanması 2 yıl süren kavşak eski halini aratır oldu. Kavşak yolların dar olması, sinyalizasyon sisteminin seri olmaması ve İtalya’dan bir türlü getirilemeyen demir köprünün teslim süresinin uzamasından dolayı büyük tepki topluyor.

 

YOLLAR DAR

Çift şerit yolun dar olmasından dolayı ve tehlikeye davet çıkardığını belirten Kırıkkaleliler, 46 vilayetin geçiş güzergahı ve günlük 30 bin aracın geçtiği güzergahın projesinin hatalarla dolu olduğunu dile getirerek Karayolları Genel Müdürlüğünü topa tutuyorlar. Kavşaktan 20 dakikada çıkamayan sürücüler adeta kavşakta beklerken, zaman geçirmek yanlarına kuruyemiş, gazete ve kitap alıyorlar. Ayrıca kavşak üst geçidinin alt kısmının doldurulmasının sebebi ile bir grup Kırıkkaleli vatandaş tarafından ‘Çin Seddi’ benzetmesine maruz kalıyor.

MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

 Kırıkkale yerel medyasının ve sosyal medyada örgütlenen vatandaşların büyük tepkisini çeken kavşak projesi Kırıkkale’nin birinci gündem maddesi haline geldi. İnşaatı yapan yüklenici firma tarafından karayolları genel müdürlüğünün defalarca uyarılmasına rağmen karayolları yetkililerinin  uyarıları dikkate almaması bu hatalı projenin hayata geçmesine neden oldu.

UCUBE KAVŞAK

Vatandaşlardan gelen yoğun tepki üzerine gazetemiz tarafından olayın ve sorunun büyüklüğüne dikkat çekmek için karayolları genel müdürlüğünü bu projede eleştirmek amaçlı ‘yılın rezalet projesi’ ödülü uygun görüldü. Gazeteciler olarak amacımız mizahi bir dilde karayollarının şehrimiz ve ülkemiz için verimli olmayan bu çalışmasına tepkimizi göstermektir. Bu arada kavşak’ın adının ne olduğu kamuoyuna açıklanmadı. Ancak kamuoyuna “ ucube kavşak, dünya’nın 8’inci harikası, rezalet kavşak’’ gibi benzetmeler yapılıyor.

 

Kırıkkale Medyası olarak Türkiye'nin kavşak noktasında olan ilimizin modern bir kavşağa sahip olması için yıllardır kamuoyunun sesi olduk. Geçmişte seri ölümlü kazaların olduğu kavşağa bir an önce yapılması için etkin habercilik yaptık. Projenin hayata geçirilmesi için yoğun mücadele verdik. Kazalardan dolayı  'Ölüm Kavşağı' olarak başlıklar attık. Tamamlanması adeta yılan hikayesine dönen kavşağın bu şekilde verimsiz bir proje olarak tamamlanacağını beklemiyorduk. Karayollarının bir an önce bu projede varsa yapabileceği düzeltmeler için kamuoyunun tepkisini dile getirdik.

İnşallah Kırıkkale deki ilk büyük projede bunlar yaşanırken başka projelerde böyle ilginç sorunlar yaşanmaz..(Kale GZ)

Bu haber 854 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi