Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Çanakkale Ruhu yeniden canlandı

Çanakkale Ruhu yeniden canlandı

Tarih 18 Temmuz 2017, 01:32 Editör PINAR YILMAZ

Mv.Öztürk Çanakkale Ruhu yeniden canlandı

Çanakkale Ruhu yeniden canlandı

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, 15 Temmuz günü Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını ve hainlere karşı büyük bir mücadele içinde aziz vatanı kurtardıklarını söyledi. Devleti ele geçirmek isteyen çetenin oyununu milletin bozduğunu belirten Öztürk, o gün meydanlara inen herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

SAVAŞ UÇAKLARI MİLLETİ BOMBALADI

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz günü Çanakkale ruhunun yurdun dört bir yanında yeniden canlandığını belirten Öztürk, vatandaşların cesaretiyle hain darbenin bertaraf edildiğini söyledi. Öztürk açıklamasının devamında, “Millet olarak tarihi bir dönemden geçiyoruz. 15 Temmuz hain ve kanlı darbe kalkışmasının, dış güçler tarafından ülkemiz üzerinde yürütülen büyük bir operasyonun parçası olduğu görülmüştür. Bu durum devlet ve millet olarak her daim teyakkuz halinde olmamızı gerekli kılıyor. Tarihte ilk kez Türkiye´nin savaş uçakları Türkiye´ye karşı kullanıldı.”

HALKIMIZ DİRAYET GÖSTERDİ

“Darbe teşebbüsü bu milletin topuyla, tankıyla ve uçağı ile yapılmıştır. Milletimizin tankı, tüfeği, uçağı milletimizi vurmuştur. Asıl görevleri ülkesine hizmet etmek Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını korumak olan bu hainlerin asker değil terörist olmaları ülkemize yapılmış en büyük ihanetin örneğidir. En çok ağırımıza giden durum bu darbe girişimini yaparken silahsız olan halkımızı öldüren gözünü kan bürümüş bu teröristlerin milletimizin vergileriyle maaş alırken, namluyu millete doğrultmalarıdır. Darbeler ülkenin yüzlerce sene geriye götürerek kaynaklarının tükenmesi, ellerindeki imkânların bitmesi ve yatırımların son bulmasına sebep olur.”

DEMOKRASİ KAZANDI

“Mahkemeler bağımsızlığını kaybeder. Demokrasi bilincine sahip olan halkın verdiği mücadele başarı ile sonuçlanmıştır. Ülkemizi ele geçirmek isteyen dış güçler ülkemiz içerisinde bizden görünen insanları kullanarak bir darbe girişiminde bulundu. Seçilmiş kişileri sandık başında yenemeyeceğini anlayan güçler ülkemizi ele geçirmek için, zorbalıkla iktidara sahip olmaya çalıştı. Demokrasi bilincini kazanmış olan halkımız 15 Temmuz gecesi ülkesini ve milli egemenliğini hiç kimseye kaptırmayacağını tüm dünyaya gösterdi. Demokrasimizi asla hainlerin eline bırakmadık. Milletimizin refahını ve huzurunu darbeyle başa geçmeye düşünenlere terk etmedik.”

İMAN GÜCÜYLE KAZANDIK

“İman gücümüz millet olmanın verdiği inanç ve Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokakları darbecilere dar ederek Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterdik. Üzerimizde hain emelleri olan batılı devletlerin maşası olan yapılanmalar; ülkemizde kaos ve kargaşa ortamı yaratmak isteyerek bu milletin bağımsızlığına, demokrasisine, şerefine göz diktiler. Fakat biz millet olarak el ele vererek köprülere, havaalanlarına ve açık meydanlara koşarak bayrağımıza sahip çıktık. Çanakkale´de ki o asil ruhu 15 Temmuz´da Türkiye´nin dört köşesinde yeniden gösterdik. Millet olarak bu ihanet kalkışmasına ve eşkıyalığa karşı kendilerini siper eden bu aziz milletin evladı olmanın gururunu yaşıyoruz. Milletimiz meydanlarda sürdürdüğü demokrasi nöbetleri ile vatanına milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak bütün dünyaya asil direncini göstermiştir.”

GÜÇ ODAKLARINA BOYUN EĞMEDİK

“Şanlı tarihimizin hiçbir döneminde müstemlekeci güç odaklarına boyun eğmeyerek istiklal mücadelesi veren Aziz Milletimiz 15 Temmuz gecesinden bu yana büyük bir onur mücadelesi vermiştir. Herkes kenetlenmiş ve milli beraberlik duygusu doruğa çıkmıştır. Bu düşmanlarımıza karşı önemli bir mesaj olmuştur. Elbette bu hainler bir bir temizleniyor ve temizlenmeye devam edecektir. Ahlaki ve hukuki sistemlerde muhakkak bir cezası bulunan bu teşebbüsün hiçbir insani, ahlaki ve hukuki yanı yoktur, olamaz. Eğer hiçbir fikir baskı altında değilse en azından bu teşebbüsü kınamalıdır.” DEMOKRASİYE GÖZ DİKTİLER

“Demokrasiye göz diken kanlı ellerin asla hâkimiyetine girmez bu millet. Aramızda ayrılıklar yaratmak isteyen tüm güçler gördüler ki Türk Milleti gerçekten büyük ve asil bir millettir. 15 Temmuz gecesi canlarını ortaya koyan şehitlerimize Allah´tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dilerken bir daha ülkemizde karabulutların dolaşmaması için tüm gücümüzle çalışmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Milletimiz sağ olsun, Aziz vatanımız ve şanlı bayrağımız var olsun” dedi.

 

Bu haber 707 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi