Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Belediyecinin asli görevidir yeşil alanı çoğaltmak

Belediyecinin asli görevidir yeşil alanı çoğaltmak

Tarih 23 Temmuz 2017, 22:20 Editör PINAR YILMAZ

Belediyecinin asli görevidir yeşil alanı çoğaltmak

 Belediyecinin asli görevidir yeşil alanı çoğaltmak

Kırıkkale son senelerde yapılan parklarla daha yaşanılır bir şehir haline geldi, bunun mimarı ise Belediye Başkanı Mehmet Saygılı. Göreve geldiğinden bugüne şehirde park ve belediye çalışmalarını sürdüren Mehmet Saygılı yönetimi, her geçen gün icraatlarına yenisini ekliyor.

CAZİBE HALİNE GELİCEK

Kırıkkale Evleri, Şehitler Parkı, yürüyüş yolu gibi şehre pek çok hizmeti bulunan Saygılı yönetimi, bu yönde ve amaçla çalışmalarına devam ediyor. Bu hizmetlerden birisi olan şehir parkının açılışı ise yakın dönemde yapılacak. Cumhuriyetin yeni vilayetlerinden olan Kırıkkale bu hizmetlerle her geçen gün daha çok vilayet görünümü kazanıyor ve yakınında bulunan Başkent Ankara içinde bir cazibe merkezi haline geliyor.

ÇEKİCİ HALE GETİRECEK

Şehir Parkı 50 dönümlük bir arazi üzerine kuruldu, önceden Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Lojmanı olan alan daha sonrasında belediyeye tahsis edildi. Bu alanda park çalışmasını yürüten belediye aynı zamanda da şehirde belirlenen başka bir noktada da lojman çalışmalarına da destek verdi. Şehre yeni bir nefes, yeni bir yaşam alanı kazandıracak park üzerindeki konser alanı, sahne platformu ve oyun tepeleri ile birçok faaliyete de imkan sunacak. Park üzerinde yapılan 3000 metrekarelik etkinlik alanı burada aynı zamanda ulusal etkinliklerin yapılmasına da olanak sağlayacak. Aynı zaman parkta havuzlar, ışıklı süs havuzları, yürüyüş, bisiklet ve paten yolları bulunacak. Parkta bulunan kokulu çiçekler bahçesi ile şehir halkının havası ve aurası değişecek. Açık ve kapalı oturma alanlarında Kırıkkalelilere günün yorgunluğunu hep birlikte atma imkanı sunulacak ve gençler için bu alanda tırmanma tepeleri de bulunacak. Kuş meraklıları için kuş evlerinin de bulunduğu parkta bunun yanı sıra sanatını açık havada icra etmek isteyen sanatçılara yönelik açık hava atölyeleri de olacak. Şehir parkı hem Kırıkkale’ye bir değer katarken hem de şehri turistik açıdan ilgi çekici hale getirecek.

TÜRK MİLLETİNİ DE SİMGELEYECEK

Parkın en önemli mekanı ise şehri simgeleyen MPT-76 Anıtının olduğu alan şehitler anısına yapılmış bu anıtta bir asker elinde Kırıkkale’de yapılmış uluslararası ödüllü Milli Piyade Tüfeği – 76’yı tutarak kamufle olmuş şekilde temsil ediyor. Aynı zamanda anıtın yanında şehrin ismi ve anıtı anlatan bir büstte yer alacak, burayı ziyaret eden ziyaretçilerin son yılların modası olan şehirlerden sosyal medyaya resim paylaşma alışkanlığına bu alandaki fotoğrafları da eklemesi de düşünülenler arasında. Silaha ismini veren şehirdeki bu anıt aynı zamanda silahına canıyla eş değer veren Türk milletini de simgeleyecek.

ÇALIŞMAYA DA ÇALIŞACAĞIZ

Park ve bahçe yapmanın yeşil alan çalışmalarının, şehri ilgi çekici hale getirmenin asli görevleri olduğunu belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı belediye çalışmalarına dair şunları kaydetti:“Mümkün olduğunca elimizden geldiğince yeşil alanlarımızı çoğaltmaya çalışıyoruz. Bu manada halkımızın da oldukça ilgisi var ve memnuniyeti söz konusu, Allah izin verirse 50 dönümlük arazide oluşturduğumuz şehir parkının yakın zamanda açılışını  yapacağız. Bunun haricinde 2 km’lik bisiklet ve yürüyüş yolu yaptık. Bisiklet ve yürüyüş yolu esasında bir rekreasyon alanıydı yani çoğunlukta insanların yeşil alan olarak kullandığı bir bölge. Kırıkkale yeni bir şehir ama imar olarak da sıkıntılı bir yer, birdenbire hormonlu bir büyüme olduğu için Kırıkkale’mizi biraz yaparak değil de yıkarak güzelleştirmeye çalıştırıyoruz. Bu alanlar Makine Kimya’nın lojmanı olan alanlardı, biz de bu alanları yeşil alana çeviriyoruz. Çevirmeye ve çalışmaya da çalışacağız.”

Bu haber 696 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi