Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale ye 16 Milyon TL lik 6 Tesis

Kırıkkale ye 16 Milyon TL lik 6 Tesis

Tarih 18 Ağustos 2017, 11:33 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale ye 16 Milyon TL lik 6 Tesis

Kırıkkale’ye 16 Milyon TL’lik 6 Tesis

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 15 milyon lira tutarındaki 9 adet yatırım müjdesi ile Kırıkkale’ye gidiyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırıkkale programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 4 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) tarafından yapılacak birer adet tesisin temelini atacak.

TEMEL ATACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün Kırıkkale’de düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 16 milyon lira yatırım bedelli 6 adet tesisin temelini atacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 15.30’da Müftülük Toplantı Salonu’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Balışeyh Akçakavak Göleti Sulaması, Yahşihan Mahmutlar Şarklısı Göletleri Sulaması ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu aynı merasimde DKMP tarafından yapılacak Karaahmetli Tabiat Parkı Çevre Düzenlemesi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırıkkale’de 10 aileye gelir getirici tür, 6 aileye Orköy sertifikası, 5 köy muhtarlığına da yangın söndürme maksatlı su tankeri verecek. Ayrıca Prof. Dr. Eroğlu hünnap, dut, iğde, sedir, karaçam, servi ve badem türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

KIRIKKALE YATIRIMLARLA DONATILIYOR

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile 3 bin 620 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 1 il merkezi, 2 ilçe merkezi, 1 kasaba ve 18 köy taşkın zararlarından korunacak. 24 kilometre orman yolu yapılacak. Ormancılık projeleri ile de Kırıkkale’de ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafaza sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek.

KIRIKKALE’YE SON 2 YILDA 80 MİLYON TL’LİK 25 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 8 Ekim 2016 tarihinde Kırıkkale’ye verdiği 65 milyon TL’lik 16 müjdeye ilave olarak 15 milyon lira yatırım bedeline sahip 9 müjde daha verecek. Böylece son 2 yılda Kırıkkalelilere toplam 80 milyon TL’lik 25 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, bal ormanı, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi ile Yahşihan’a 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

Bu haber 829 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi