Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Balık popülasyonu artırıldı

Balık popülasyonu artırıldı

Tarih 15 Eylül 2017, 12:34 Editör PINAR YILMAZ

Balık popülasyonu artırıldı

 

Balık popülasyonu artırıldı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İL Müdürü Sırrı Yılmaz, Kırıkkale’de doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla Keskin ilçesinde bulunan Cinali Göletine bırakılan 30 bin adet sazan yavrusunun balık popülasyonunu geliştirdiğini söyledi.

STRATEJİK KALKINMA PLANI

Geçtiğimiz ay, balıklandırma Programı kapsamında Cinali Göleti'ne gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, beraberindeki müdürlük çalışanlarıyla 30 bin sazan yavrusunu suya bırakılmıştı. Müdür Yılmaz, açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Stratejik Kalkınma Planı çerçevesinde ekolojik dengeyi sağlayarak, doğadaki canlı varlıkları zenginleştirmek amacıyla 30 bin sazan yavrusunun bırakıldığını ve 1 ay içinde bu balıklardan verim aldıklarını söyledi.

 

AVCILIK GELİŞTİRİLECEK

Balık yavrularının Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edildiğini aktaran Yılmaz, sazanların gölete bırakılmasıyla balık popülasyonun da artış olduğunu vurguladı. Yılmaz balık popülasyonunu 1 ay gibi kısa bir zamanda artırdıklarını belirterek "Balıklandırma çalışmasıyla su kaynaklarımızda biyolojik çeşitliliğin arttırılması ve amatör avcılığın geliştirilmesini hedefliyoruz.”

 

YASAL İŞLEM YAPILACAK

“Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. Balıklandırma yapıldıktan sonra, sahanın çok iyi korunması lazımdır. Periyotlar halinde yakalanan balıkların boy ve ağırlıkları tespit edilecek, gelişme durumları incelenecektir. Balıklandırılan saha, Keskin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce periyodik olarak kontrol edilecek, usulsüz avcılık yapanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır."

 

ARTARAK DEVAM EDECEK

Yılmaz, göl, gölet, akarsu ve nehirlerde mevcut balık stoklarının korunması, yerli balık ırklarının varlığının devamı, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması amacıyla sürdürülen balıklandırma çalışmalarının il genelinde artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 694 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi