Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
El sanatlarını yaygınlaştıracağız

El sanatlarını yaygınlaştıracağız

Tarih 16 Eylül 2017, 09:38 Editör PINAR YILMAZ

El sanatlarını yaygınlaştıracağız




            

El sanatlarını yaygınlaştıracağız

Keskin Kaymakamı Muammer Köken, el sanatlarına önem verdiklerini ve bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, atıl durumda olan Kaymakamlık lojmanını seramik atölyesine çevirdiklerini söyledi.

KESKİN´İ ZİYARET ETTİLER

Türk giyim ve el sanatlarının araştırılıp, asıllarına bağlı kalarak günümüz sanat dallarıyla sentezleyip Geleneksel Türk Kültürünü tüm dünyaya tanıtmak için ülkenin tüm köylerini, ilçelerini gezen Ankara Olgunlaşma Enstitüsünde görevli uzman öğretmenleri Keskin de geleneksel el sanatlarıyla ilgili araştırma yaptılar. Mahide Özcan rehberliğinde 9 kişilik uzman öğretmenle araştırma yapan ekip, yapacakları çalışma hakkında bilgi vermek için Kaymakamı Muammer Köken´i makamında ziyaret ettiler. Çalışmaları hakkında bilgi veren Özcan Keskin´in zengin bir kültürünün olduğunu, el sanatlarına yansıyan bu kültürü çalışmalarımız sayesinde ortaya çıkaracağını söyledi.

EL SANATLARINA ÖNEM VERİYORUZ

Köken, el sanatlarına önem verdiklerini ve bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, atıl durumda olan Kaymakamlık lojmanını seramik atölyesine çevirdiklerini söyledi. Köken, gerek el sanatları olsun gerek diğer sanat dallarında Keskinde birçok çalışma yaptıklarını ifade etti. Atıl durumda olan eski Kaymakamlık lojmanının seramik atölyesine çevirdiklerini, bir ay içinde faaliyete geçeceğini söyleyen Kaymakam Köken “El sanatları toplumun kültürünü yansıtan en önemli öğelerdir. Her ilmiğin her bir motifin hikâyesi vardır” dedi. Köken, El emeği göz nuru dökülen eserlerin ortaya çıkarılmasına vesilen olan Özcan ve ekibine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

(KAYNAK.PUSULA-AK) EDTR.AY

Bu haber 668 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi