Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Ahilik, ihtiyacın olduğu halde ihtiyacı olanla paylaşmaktır

Ahilik, ihtiyacın olduğu halde ihtiyacı olanla paylaşmaktır

Tarih 21 Eylül 2017, 00:32 Editör PINAR YILMAZ

Ahilik, ihtiyacın olduğu halde ihtiyacı olanla paylaşmaktır

Ahilik, ihtiyacın olduğu halde ihtiyacı olanla paylaşmaktır Kırıkkale'de, Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve beraberindeki heyet, Kırıkkale Belediyesinden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. AHİLİK HAFTASINI KUTLUYORUM Vali Haktankaçmaz, burada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ahilik kültürünün aslında bir yaşam biçimi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:"Ahi Evran ömrünün son 15 yılını geçirdiği Kırşehir'de ve Anadolu coğrafyasında böyle bir dayanışma kültürü ve yaşam biçimini hayata geçiriyor. Bu kültürün ilk tohumlarını atıyor. Ahilik nasihatlarına bakıldığı zaman 'ihtiyacın olduğu halde ihtiyacı olanla paylaşmak' düsturunu görürsünüz. O günlerde filizlenen bu teşkilat günümüze kadar gelmektedir. Tüm esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyorum." BİLGİLER VERDİ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Köstekli de ahilikle topluma ahlaklı insan yetiştirme çalışmalarının, 800 yıldır devam ettiğini, ahiliğin bundan sonra da yaşayacağını dile getirdi. Programda Kırıkkale Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker de ahilik ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. ŞED KUŞATTI Etkinlikler kapsamında bir düğün salonunda düzenlenen törenle Vali Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Saygılı ve Oda Başkanı Köstekli'yeşed kuşatıldı.Haktankaçmaz, "Yılın Ahisi" seçilen Emir Ali Elitoka'a hediye verdi. Katılımcılara "ahilik pilavı" ikram edildi.

Bu haber 825 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi