Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TARIM İL MÜDÜRÜ YILMAZ DAN YILLIK DEĞERLENDİRME

TARIM İL MÜDÜRÜ YILMAZ DAN YILLIK DEĞERLENDİRME

Tarih 22 Eylül 2017, 10:29 Editör PINAR YILMAZ

TARIM İL MÜDÜRÜ YILMAZ DAN YILLIK DEĞERLENDİRME ,Tarıma 37 Milyon TL lik destek

 

TARIM İL MÜDÜRÜ YILMAZ DAN YILLIK DEĞERLENDİRME ,Tarıma 37 Milyon TL’lik destek

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, “İl genelinde bitkisel üretime 3,6, hayvancılığa ise 5,5 Milyon TL olmak üzere toplamda 37, 1 Milyon TL destek sağlandı” dedi.



SORUNLAR KAYIT ALTINA ALINDI

Yılmaz, tarım alanında yapılan bazı çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi; “Çalışma alanımız olan İlimiz Tarım ve Hayvancılığının incelenmesi, İl Müdürlüğümüz idari ve teknik altyapısının incelenmesi, kurumsal hafızanın analizi, İlimiz iklim ve coğrafi yapısı ile çiftçi profilinin incelenmesi çalışmalarını yürütmüştür. Bu kapsamda kurum içi koordinasyon toplantıları ile çalışmalar başlatılmıştır. İl Müdürlüğümüz teknik altyapısı ve İlimiz koşulları kapsamlı olarak değerlendirilmiş, geçmiş yıllarda yürütülen çalışmaların geri dönüşümleri değerlendirilmiş, kurumsal tecrübenin işaret ettiği sorunlar kayıt altına alınmıştır. “

 

FAALİYET ÖNCELİK PLANLAMASI

“Bu çalışmanın tamamlanmasını takiben İlimiz Tarımına sektörel bir yaklaşım ile bakılarak 19 Aralık 2016 tarihinde “Kırıkkale Tarım Sektörü İstişare Toplantısı” düzenlenmiştir. Bu toplantı ile kurumsal verilerin çiftçilerimiz, tarım sektörü temsilcilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile karşılaştırmalı analizi yapılmış, İlimiz sorunları her açıdan değerlendirilmiştir. Toplantı bu verilerin doğrulanmasının yanı sıra çözüm önerileri ve karşılıklı beklentilerin paylaşılması imkanı sunmuştur. Planlanmasından icra aşamasına kadar “Tarım Sektörü” ve “Ortak Akıl ve İşbirliği ile Çalışma” prensiplerini benimseyen ve sonuçları itibarıyla amacına ulaşan bu toplantı sonrasında İlimizin tüm tarımsal sorunları ve çözüm önerileri sentezlenerek “İl Müdürlüğümüz Faaliyet Öncelik Planlaması” yapılmıştır.

 

İLİMİZ TARIMININ ÖNCELİKLİ SORUNLARI

“Sonuç olarak, Tarım ve hayvancılıkta entegre üretim yapan, makinalı ve modern tarım ile birim alanda daha çok ve kaliteli mahsül alan, Kırıkkale adıyla markalaşmış tescilli ve katma değeri yüksek tarımsal ürünlerini iç ve dış pazarlara sunabilen bir İl olmak adına gereken çalışmalar planlanmış ve uygulamaya koyulmuştur.

 

NADAS ALANLARININ FAZLA OLMASI

“İlimizde nadasa bırakılarak üretim dışında kalan araziler toplam tarım arazilerimizin %43 kadardır. Bu rakam Türkiye ortalaması olan %17 ve TR71 bölgesi illeri ortalaması olan %33 rakamlarından çok daha fazladır. İlimizin toplam tarım arazisinin 308 bin hektar olduğu düşünülürse İlimizde her yıl 133 bin hektar alan üretim dışında kalmaktadır. Nedenleri: Yapılan analizler göstermektedir ki; Su kısıtı ve sulama yatırımlarının yetersizliği,

Topraktaki su miktarının korunmaması, Bilinçli üretim tekniklerinin yaygın olmayışı, İklim koşulları İlimizde nadas alanlarının fazla olmasına sebep olmaktadır.”

 

HAYVANCILIĞIN GERİLEMESİ

“İlimiz hayvancılığı, ülkemiz genelinde yaşanan sorunlarla eş zamanlı olarak olumsuz etkilenmekte ve bu durum ilimiz hayvan varlığında ve hayvansal ürün üretiminde gerilemeye sebep olmaktadır. Bakanlığımız tarafından yürütülen çözüm çalışmalarına ek olarak ilimiz meralarının  tespit, tahdit ve ıslah çalışmalarına hız verilmesi, meralarımızın bir an önce ilimiz hayvancılığına sunulması hedeflenmektedir. Ayrıca ilimiz tarımsal ürün yelpazesinin dar oluşu ve yem bitkileri ekiliş alanlarımızın bu yelpazede yeterli yeri almamış oluşu hayvan besleme maliyetlerindeki artışla birlikte hayvancılığımızın olumsuz etkilenmesine sebep olmaktadır.”

 

 

YONCALI KÖYÜ MERA ISLAH PROJESİ

“İlimiz genelinde toplamda 43 bin hektar olan mera alanlarımızın tamamında tespit ve tahdit çalışmalarımız tamamlanmış olup, ıslah çalışmalarına devam edilmektedir.  Bu amaçla yürütülen çalışmalarda Keskin İlçemiz Yoncalı Köyünde “Yoncalı Köyü Mera Islah Projesi” adıyla 2015 yılında uygulamaya başlanan ve toplamda 4.100 dekar alanda yapılan ıslah çalışmaları tamamlanarak örnek gösterilecek bir mera oluşturulmuştur. Yine aynı kapsamda Keskin ilçemiz Cinali Köyünde, toplamda 4.568 dekar alanda ıslah çalışmaları planlanmış ve uygulamaya başlanmıştır.”

 

1 MİLYON 323 BİN TL DESTEK

Yapılan demonstrasyon çalışmaları ve İl Özel İdaresi Bütçesinden desteklenen projeler ile İlimizde yem bitkileri ekiliş alanlarımızın arttırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ilimiz genelinde 1400 kg sertifikalı Yonca ( Bilensoy ) tohumu dağıtımı yapılmış olup, korunga ekilişinin teşvik edilmesi çalışmalarına devam edilmektedir. Hayvancılığın desteklenmesi çalışmaları kapsamında Bakanlığımız tarafından Konya Ovası projesi (KOP) illerine sunulan %50 hibeli ahır/ağıl yapımı desteğinden etkin yararlanımın sağlanması adına bilgilendirme toplantıları yapılarak ilimiz genelinden 26 başvuru yapılması sağlanmış, bu başvurulardan 9 tanesi toplamda 1 Milyon 323 Bin TL destek ödemesi almaya hak kazanmıştır.”dedi.

Daha sonra Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan müdür yılmaz katılımlarından dolayı Basına ajanda ve çalışma broşürleri hediye etti.

programa, ANADOLU AJANSI,MEDYA VE GAZETECİLER CEMİYETİ ,İHA,MANŞET GAZETESİ,KIRIKKALE MÜSTAKİL GAZETECİLER CEMİYETİ,NTERNET HABERCİLİĞİ DERNEK ŞUBE BAŞKANLIĞI,KANAL SİYASET,ANADOLU PRESS,HABERCİ71 VE KRAL71 HABER SİTELERİ,TARIM MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLERİ,VETERİNER VE ZİRAAT MÜHENDİSLERİ İLE PERSONEL  KATILDI.

 

Bu haber 864 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi