Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Fen Lisesi Demokrasi Sınavında

Fen Lisesi Demokrasi Sınavında

Tarih 07 Aralık 2017, 16:53 Editör PINAR YILMAZ

Fen Lisesi Demokrasi Sınavında

Fen Lisesi Demokrasi Sınavında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokul ve liselerde yaklaşık on yıldır uygulanan demokrasi eğitiminin bir örneği Kırıkkale Fen Lisesi’nde yaşandı. Kırıkkale Fen Lisesi öğrencileri okul meclis başkanını seçmek için sandık başına gitti. Demokratik bir yöntem olan seçme ve seçilmenin ilk örneklerinin verildiği oylamada başkan adayları, kendilerini beğendirmek ve seçilebilmek için yoğun çaba harcadılar. Üç adayın kıyasıya mücadele verdiği demokrasi sınavını Ramazan Burak Güler göğüsledi. Yarışmada Nazım Bedir ikinci, İsa Koşun da üçüncü oldu. Demokratik bir ortamda geçen yarışta öğrenciler Yüksek Seçim Kurulunun yaptığı seçimleri aratmayacak ciddiyet ve yöntemle oylarını kullandı. Oluşturulan sandık kurulu, bütün öğrencilere imza karşılığı “evet” mührünü vererek kabin içerisinde gizli oy kullanmalarını sağladı. Öğrenciler de ilk demokrasi sınavını vermenin heyecanını yaşadı. Okul Müdürü Nusret Kılıç da demokratik bir seçim süreci yaşadıklarını, sonucun Kırıkkale Fen Lisesi için hayırlı olması temennisinde bulundu. Kılıç, yapılan oylama sonucu Okul Başkanlığına seçilen Ramazan Burak Güler’i tebrik etti.

Bu haber 1241 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi