Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Mehmetçiğin imdadına 4500 MPT-76 Silahları yetişti

Mehmetçiğin imdadına 4500 MPT-76 Silahları yetişti

Tarih 13 Şubat 2018, 09:01 Editör PINAR YILMAZ

Mehmetçiğin imdadına 4500 MPT-76 Silahları yetişti

Mehmetçiğin imdadına 4500 MPT-76 Silahları yetişti TSK´YA TESLİM EDİLMEK ÜZERE 4 BİN 500 MPT-76 TÜFEĞİNİN SEVKİYATI YAPILDI Mehmetçiğin arkasındayız Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz Milli duygularımızın kabardığı bir dönemden geçtiğimizi söyledi. Mehmetçiğin ülkenin ve milletin güvenliği için kahramanca mücadele ettiklerini belirten Haktankaçmaz, "80 milyonun her bir ferdi, mücadeleye destek oluyor. Millet olarak bütün mücadelemiz bu topraklarda başı dik şekilde yaşayabilmek ve ay yıldızlı bayrağımızı gönderde tutabilmektir” dedi. 4 BİN 500 ADET TÜFEK YOLA ÇIKTI Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kırıkkale Silah Fabrikası´nda üretilen ilk milli piyade tüfeği MPT-76´dan 4 bin 500 adedinin daha Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere sevkiyatı yapıldı. MKE Kurumu Silah Fabrikasındaki törende konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, millet olarak kenetlendiğimiz, milli duyguların kabardığı bir dönemden geçildiğini söyledi. Zeytin Dalı Harekâtına katılan askerlerin, ülkenin, devletin ve milletin güvenliği için kahramanca terör örgütleriyle mücadele ettiklerini belirten Haktankaçmaz, "80 milyonun her bir ferdi, farklı şekillerde oradaki mücadeleye destek oluyor. Millet olarak bütün mücadelemiz bu topraklarda başı dik şekilde yaşayabilmek ve ay yıldızlı bayrağımızı gönderde tutabilmektir” dedi. 4 BİN 500 MPT-76 SEVKİYATI YAPILDI MKE Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu da bugün fabrikalarından en kapsamlı ve yüksek miktarda silah sevkiyatının yapıldığını kaydetti. Üretimi tamamlanan 4 bin 500 MPT-76´yı Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim etmek üzere dualarla göndereceklerini anlatan Ocakçıoğlu, "Geçtiğimiz hafta sonu işçilerimiz Zeytin Dalı Harekâtına katılan Mehmetçik´e destek olmak amacıyla bir gün ücretsiz olarak çalıştı. Bunun için bütün işçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bugünkü 4 bin 500 teslimatla toplam 11 bin sevkiyat yapmış oluyoruz. Mart ayı sonunda 5 bin, nisan veya mayıs sonunda da 4 bin adetlik sevkiyatı yaparak 20 bin kapasitemizi tamamlamış olacağız" dedi. Daha sonra TIR´lar dualar eşliğinde yola çıktı. (Kaynak .pusula HABER MERKEZİ) (FOTO ANADOLU PRESS-BARBAROS)

Bu haber 1089 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi