Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Günümüzde Bilgisayar Mühendisliğinin Önemi Ve Geleceğimiz İçin Kodlama

Günümüzde Bilgisayar Mühendisliğinin Önemi Ve Geleceğimiz İçin Kodlama

Tarih 25 Şubat 2018, 01:49 Editör PINAR YILMAZ

Günümüzde Bilgisayar Mühendisliğinin Önemi Ve Geleceğimiz İçin Kodlama

Günümüzde Bilgisayar Mühendisliğinin Önemi Ve Geleceğimiz İçin Kodlama Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezinde öğrencilerin teknolojideki gelişmelerden haberdar olmaları ve bilgisayar mühendisliğini tanımaları amacıyla Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Erdal ERDAL tarafından konferans düzenlendi. Bilgisayar Mühendisi Ne Yapar? Öğrencilerin ve velilerin katıldığı konferansta bilişim teknolojilerinin önemi vurgulandı. Bilgisayar mühendisliğinin bilgisayar bilimleri, yazılımı ve donanımı olmak üzere üç ana bilimden oluştuğunu ifade eden Erdal “Bilgisayar mühendisi yazılım yapabilir; sistem mühendisi olabilir; sistem analisti ve tasarımcısı olabilir; bilgi güvenliği uzmanı olabilir ve veri tabanı yöneticiliği yapabilir” dedi. Erdal, bunlar dışında ARGE yapan bilgisayar mühendislerinin bu alanda yeni buluşları yaptığını söyledi. Bilgisayar mühendislerinin savunma sanayisinden finans ve bankacılık sistemlerine, hastane bilgi sistem otomasyonlarından iletişime, eğitimden ulaştırma sektörüne kadar birçok alanda görev yaptığına değindi. Sanal Ortamda Bilgi Güvenliği Günümüzde insanların sosyal medya başta olmak üzere kişisel bilgilerini paylaştıkları birçok sanal ortam olduğuna dikkat çeken Erdal bilgi güvenliğinin bu alandaki önemini vurguladı. Bize özel bilgileri sanal ortamda çalınmaktan koruyan kişilerin bilgi güvenliği uzmanları olduğunu söyledi. Ve Geleceğimiz İçin Kodlama Kodlama eğitimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdal, “kendi alanım olduğu için biraz duygusal konuşuyor olabilirim ama geleceğin meslekleri kodlama üzerine olacak” dedi. Kırıkkale Üniversitesi için hazırladığı bir yazılım üzerinden öğrencilere kodlama örnekleri göstererek bu işin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi. Yapay Zekâ Yaptığı sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Erdal, gelen bir soru üzerine yapay zekâ teknolojisinin endüstri 4.0 ile birlikte çok ilerilere taşınabileceğine değindi. Video paylaşım sitelerinin çalışma sistemleri ve bilgisayar kullanımı sırasında karşılaşılabilecek sorunları da anlatan Erdal öğrencilere teşekkür ederek konferansı bitirdi. Konferansın sonunda Bilim ve Sanat Merkezi Müdürümüz Mehmet ATALAY, Yrd. Doç. Dr. Erdal ERDAL’a ve konferansın düzenlenmesini sağlayan Kadir KESKİN’e teşekkür ederek Yrd. Doç. Dr. Erdal ERDAL’a günün anısına plaket takdim etti. Daha sonra konferansa katılan Bilsem öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çekinildi. (Kaynak.BİLSEM.M Atalay)

Bu haber 926 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi