Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
81 il 81 23 nisan çocuğu projesi Taktir topladı

81 il 81 23 nisan çocuğu projesi Taktir topladı

Tarih 26 Nisan 2018, 12:37 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale den gönderilen Bebek Maketleri 81 Vilayetin Yöresel Giysileri İle Buluştu.

81 il 81 23 nisan çocuğu projesi hayata geçti Kırıkkale den gönderilen Bebek Maketleri 81 Vilayetin Yöresel Giysileri İle Buluştu. önce bebek kalıpları hazırlandı,sonra milli eğitim müdürlüklerinin 81 vilayetteki temsilci okullarına telefonla ulaşıldı.her yörenin vilayetin yerel giysileri gönderilen bebek kalıplarına giydirerek bizlere ulaşıldı,kargodan gönderilen bebekler tamamı alındı ve isimlendirilerek nasıl istiyorsanız öyle olmak şartında 81 vilayetin elbiselerini oranın yöresel kıyafeti giyilerek sonuca varma yolunda ilerliyoruz. Giysiler farklı yüzler aynı amaç birlik beraberlik olduğunu söyleyen Gülümse Anaokulu müdürü Derya Nazik ise şunları ileterek projenin amacını anlattı. önce çocuk kalıplarını hazırlayıp 81 vilayette seçilen okullara gönderilir.okulların titizlikle kendi yörelerinin giysilerini hazırlayıp çocuk kalıplarına giydirerek kargo ile Kırıkkale ye gönderirler. Kırıkkale belediyesinin maketlerin ayakta durabilmelerini sağlayan ahşap tutacaklarını ve isimlerini yaparak serginin açılmasında büyük emek sarf etmesi okul idaresini memnun etmiştir. Milli eğitim bakanlığına sunduğumuz 81 il 81 23 nisan çocuğu projesi hayata geçti ve Aralık ta başladığımız proje amacına ulaşarak 23 Nisan gününe yetiştirildi. projemizin kabul görmesi ile Anaokulları ve Devlet anaokulları arasında gönüllü 81 okulumuzu kurayla seçerek onlara gönderdiğimiz bebek kalıplarını o okullar bulundukları vilayetlerin kendi kumaşları ve desenleri ile donatarak giydirip bizlere gönderdiler bizde onları burada sergiledik.ortaya gerekten çok güzel mozaik ve birlik beraberlik olgusu çıktı.emeği geçen bütün okullarımızı kutluyorum.diyerek sergiye dönüşen 81 vilayetin özel yöresel giysilerini tanıttı. ziyaretci akınına uğrayan serginin açılışını Kırıkkale vali Mehmet İlker Haktankaçmaz,Kırıkkale Belediye başkanı Mehmet saygılı ,Garnizon komutanı, Rektör ve il milli eğitim müdürü yaptı. şu anda bir hafta serginin devam edeceği bilgisi verildi. Kırıkkale de olup ta kendi şehrinin kıyafetini gören öğretmenler memurlar gerçekten çok memnun ayrılarak aynen bizim oraların kumaş ve giysileri birebir örtüşüyor diyerek teşekkür ettiler. HABERCİ71 VE AA OLARAK ULUSAL BASINA TAŞIDIĞIMIZ BU PROJEDE BÜYÜK EMEK VE HEDEFTE TÜRKİYE VAR.SİZLERİ KUTLUYORUZ.BİZCE YILIN PROJESİ OLARAK GÖREBİLİRİZ TAKTİRİ MİLLİ EĞİTİMDE,VALİLİK MAKAMLARINDA.

Bu haber 1061 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi