Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Vali Güner Keskin'de İftara Katıldı

Vali Güner Keskin'de İftara Katıldı

Tarih 14 Eylül 2009, 15:14 Editör PINAR YILMAZ

Vali Hakan Yusuf Güner, Keskin ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yararlanan ihtiyaç sahibi ailelerin kapısını çaldı, dertlerini dinledi, çözüm yolları önerdi. Güner'in ziyareti ile yüzleri gülen aileler, devletin sıcaklığını yanlarında hissettiler.

VALİ GÜNER KESKİN’DE İFTARA KATILDI

Vali Hakan Yusuf Güner, Keskin ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yararlanan ihtiyaç sahibi ailelerin kapısını çaldı, dertlerini dinledi, çözüm yolları önerdi. Güner’in ziyareti ile yüzleri gülen aileler, devletin sıcaklığını yanlarında hissettiler. 

 

Keskin ilçesindeki ziyaretlerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticilerinden hem çalışmaları ile ilgili bilgi veren hem de ihtiyaç sahibi ailelerin talepleri ile ilgili vakıf yöneticilerine talimatlar veren Vali Hakan Yusuf Güner özellikle eğitim konusunda yapılacak projelerle ailelerin çocuklarının eğitimine destek olunmasını istedi. Vali Güner’in yanı sıra, Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı, Vakıf yöneticileri ve Kırıkkale Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yakup Altın’ın katıldığı ziyaretlerde ilk olarak Aksal ailesi ziyaret edildi.  

 

Keskin İlçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yararlanan 530 aileden birisi olan Aksal ailesinin gıda yardımı, ramazan ayında, kurban bayramında ve acil durumlarda yardım yapıldığı bilgilerini alan Vali Hakan Yusuf Güner, daha sonra üç kızı ile birlikte yalnız yaşayan Hatice Ceylan’ın evini ziyaret etti. Yaklaşık dört yıl önce eşini kaybeden ve dört kızını yalnız başına büyütmek zorunda kalan Hatice Ceylan’ın sıkıntılarını dinleyen Vali Güner ve beraberindeki ekip ailenin ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldılar. Bir kızını 17 yaşında evlendirdiğini, diğer üç kızını okutmak istediğini söyleyen Ceylan şunları söyledi.

 

 

“Allah razı olsun vakıf evimizin onarımını yaptı. Çok zor günler geçirdik. Kızım okulda açlıktan bayılıp eve gelmişti. Yakacağımız olmadığı için kızlarımın battaniyenin altında ders çalışmak zorunda kaldığı günler olmuştu. Ama bugün şükrediyoruz, vakfımız gerekli yardımları yapıyor. Ama kızlarımı okutmak istiyorum. Birisi çocuk gelişimi öğretmeni, diğeri ise doktor olmak istiyor. Onları okutmak istiyorum.” Ceylan ailesinin kızları ile bir süre sohbet eden Vali Güner, diğer ihtiyaçları konusunda yapılan yardımların yanı sıra öğrencilerin okuması için vakıf tarafından eğitim projeleri, SBS ve ÖSS kursları açılmasını istedi.  

 

İlçedeki fakir ama başarılı öğrencilerin en iyi şekilde taranması gerektiğini, bu hazırlanacak projelerle açılacak kurslarda öğrencilerin gerekli eğitimi almasının önemli olduğunu işaret eden Vali Güner, Vakfın bu konudaki hazırlık aşamasında olan 3 projesinin en kısa zamanda hayata geçirilmesini istedi. Keskin’in Gündoğdu Mahallesinde dedesinden kalma evde eşi ve iki kızı ile birlikte yaşayan ve boyacılık yaparak hayatını devam ettirmeye çalışan Arif Kaybal’ın evine konuk olan Vali Güner ve diğer yöneticiler ailenin sorunlarını dinlediler. Ailenin küçük kızının ana okulu çağına geldiğini öğrenen Vali Güner, minik Güldenaz’ın anaokulu eğitimi alması için aileye telkinlerde bulundu.  

 

Ailenin lisede okuyan büyük kızının da bu yıl gireceği ÖSS’ye iyi hazırlanmasını isteyen, Vakıf tarafından hazırlanacak projelerle hayata geçirilecek olan kurslara katılmasını öğütleyen Vali Güner, sigortalı bir iş bulmak için gayret ettiğini söyleyen Arif Kaybal’a da tavsiyelerde bulundu. Vakfın yardımlarından istifade eden Yalçın ailesini de ziyaret ederek bir süre sohbet eden Vali Güner, iki çocuğu özürlü olan ve kendisi de kanser tedavisi gören aile reisinin sıkıntılarına ortak oldu. İftar öncesi ziyaretlerinin ardından Maden Mahallesinde ikamet eden Isı ailesinin evine konuk olan Vali Güner, burada hem ailenin sorunlarını dinledi.  

 

İftarın ardından Isı ailesinin bahçesinde bir araya gelen vatandaşlarla bir araya gelen Vali Güner ve beraberindeki yöneticiler, ilçenin genel sorunları ve özel sorunları hakkında bir süre sohbet ettiler. Burada da vatandaşların yeşil kart uygulamasından duydukları memnuniyeti ve Keskin Kaymakamlığının ve bağlı birimlerin vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki özverili çalışmalarını vatandaşların ağzından dinleyen Vali Günerbu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Devletin vatandaşlara sağladığı imkanlar konusunda da mahalle halkına bilgi veren Vali Güner, kısa zaman içerisinde birkaç kez ziyaret ettiği Keskin ilçesine benzer ziyaretlerinin devam edeceğini söyledi.

Haberci (Ayrıntı) 

 

Bu haber 3891 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Keskin

Rahmi Pehlivanlı Konağı artık sanat evine dönmeye başlasın

Rahmi Pehlivanlı Konağı artık sanat evine dönmeye başlasın Rahmi Pehlivanlı Konağı artık sanat evine dönmeye başlasın

Duran Taşan dan Neşet Ertaş anısına albüm

Duran Taşan dan Neşet Ertaş anısına albüm Duran Taşan dan Neşet Ertaş anısına albüm
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi