Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale de köylere Beç Tavuğu dağıtımı yapıldı.

Kırıkkale de köylere Beç Tavuğu dağıtımı yapıldı.

Tarih 05 Ağustos 2018, 00:19 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale de köylere Beç Tavuğu dağıtımı yapıldı.

Kırıkkale de köylere Beç Tavuğu dağıtımı yapıldı. Kırıkkale de köylere Beç Tavuğu dağıtımı yapıldı. Edinilen bilgiye göre Kırım Kango Kanamalı Ateşi(KKKA) hastalığına neden olan kenelerle mücadele kapsamında Kırıkkale de Balışeyh ilçesine bağlı Koçubaba köyü ile Çelebi ilçesi ne bağlı Tilkili köylerinde 100 adet beç tavuğu dağıtıldı. Kırıkkale Doğa koruma ve su ürünleri şube müdürü Neslihan Akdemir den alınan bilgilere göre,Kırıkkale de üç senedir dağıtılan 450 adet beç tavuğu dağıtımı yapılırken bu senede iki köyde gerçekleştirildi diyen Akdemir şöyle devam etti, Kırım Kango Kanamalı Ateşi(KKKA) hastalığına neden olan kenelerle mücadele kapsamında Yozgat üretme istasyonunda üretilen 100 adet beç tavuğu ilimizde Balışeyh ilçesi Koçubaba köyü ile Çelebi İlçesi Tilkili köylerinde dağıtımı gerçekleştirdik.Koçubaba köyünde kene ısırmasından üç vatandaş hastanelik olmuş ve bizden talep edilen beç tavuğu ihtiyaçlarını karşıladık.vatandaşlarımızın bizleri kapsayan her türlü ihtiyaç ve yardım taleplerini yerine getiriyoruz ve devam edeceğiz dedi. Koçubaba Köy Muhtarı Seyhan Gülbitti da şunları söyledi. Kırım kango hastalığı kesin tespit edilen hastaneye giden Kazım Tuncay,Süleyman Tuncer,Kazım Tuncay ve eşi bunlar yatıyor ben ayakta tedavi gördüm ama onlar yatıyor hayati tehlikeyi atlattılar.bunun üzerine biz doğa koruma birimini arayarak yardım istedik ve müdürümüz Neslihan hanım köylülerimizden geçen sene almayanlara 25 lişiye 2 şer adet beç tavuğu dağıttı.teşekkür ederiz dedi.

Bu haber 1247 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi