Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
UNESCO nun Yaşayan İnsan Hazinesi Adayı

UNESCO nun Yaşayan İnsan Hazinesi Adayı

Tarih 02 Eylül 2018, 12:27 Editör PINAR YILMAZ

Davulcu Adem Göçer UNESCO nun Yaşayan İnsan Hazinesi Adayı Gösterildi.

UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi Adayı Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sanatçısı Davulcu Adem Göçer UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ Adayı Gösterildi. SOBA BORULARINI ÇALARAK BU İŞE BAŞLADIM Kırıkkale’de çoğu kültürel etkinliklere ve düğünlere katılan yakından tanıdığımız Davul Ustası Adem Göçer Kırşehir il kültür ve turizm müdürlüğü tarafından UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ Adayı Gösterildi.Bilindiği üzere rahmetli Neşet Ertaş bu ünvanı daha önce almıştı. Aday gösterilen Davul Ustası Adem Göçer, şöyle konuştu; “Küçükken teneke, bidon ve soba borusuyla bu işi beller bizim insanımız.Ben de küçükken 5 kiloluk zeytinyağı tenekeleri ve soba borularını çalarak bu işe başladım. Elbette ki öğretmenlerimiz var. Bizi bu işe meraklandıran büyüklerimiz.Düğünlerde güzel güzel çalıp türkü çağıranlar, davul çalanlar insanı meraklandırmaz mı? Biz de böyle meraklandık. Çok küçükken çaldım davulu babamın yanında. Yaklaşık 50 yıldır davul çalıyorum.10 yaşında babamın yanında başladım çalmaya.Babam zurna çalardı, ben de onun yanında davul. O günlerden itibaren düğünlerde, bayramlarda, konserlerde, devletimizin buyurduğu etkinliklerde hizmetlerim oldu.” ”Topluluğa 2005 yılında girdiğini anlatan Göçer, yurt içindeki konserlerin yanı sıra Almanya’dan Japonya ve Tayland’a kadar birçok ülkede etkinliklere katıldığını dile getirdi.” BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR Göçer, “Tayland’da Davul Festivali’ne davet edildik. Oraya gittim. Güzel anılarla ve ödüllerle geldik. Tayland devletinin takdirnamesini verdiler bana.”diye konuştu. Geçen yıl “Yaşayan İnsan Hazinesi” için aday gösterilmesinin tamamen büyüklerinin bir takdiri olduğuna vurgu yapan Göçer, şöyle devam etti; “Baş müdürlerim, hocalarım, kim ilgileniyorsa beni adam yerine koyup da aday göstermişler. Ne diyebilirim ki,bunun karşısında saygı ile eğilirim, sevgimi gösteririm.Göğsümle hizmet edebilirim.Allah razı olsun derim. Olmazsa bile beni teklif edenlere de orada değerlendirenlere de kurban olayım, başımın üstünde yerleri var” dedi. (KALE HABER)

Bu haber 1011 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi