Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
2018 TÜRKİYE TURNA BALIĞI YAKALAMA FİNAL YARIŞMASI KIRIKKALE DE

2018 TÜRKİYE TURNA BALIĞI YAKALAMA FİNAL YARIŞMASI KIRIKKALE DE

Tarih 14 Eylül 2018, 00:49 Editör PINAR YILMAZ

2018 TÜRKİYE TURNA BALIĞI YAKALAMA FİNAL YARIŞMASI KIRIKKALE DE YAPILACAK.

2018 TÜRKİYE TURNA BALIĞI YAKALAMA FİNAL YARIŞMASI KIRIKKALE’DE YAPILACAK. Merkezi Ankara’da bulunan ASOF - Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu’nuna üye derneklerin yıl içerisinde ülkemizin değişik illerinde düzenlediği Turna Balığı Yakalama Yarışmalarının Finali geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Kırıkkale ilinin, Bahşili ilçesinde bulunan, Karaahmetli Tabiat Parkı’nda düzenlenecek. Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü ile ASOF tarafından organize edilecek olan ASOF 2018 TÜRKİYE TURNUVASI TURNA BALIĞI YAKALAMA FİNAL YARIŞMASI’na derneklerin illerinde düzenlemiş olduğu yarışmalarda dereceye giren lisanslı sporcular ile ülkemizde faaliyet gösteren olta balıkçılığı derneklerinin lisanslı sporcuları katılabilecek. Yaklaşık 20 ilden 100’ün üzerinde lisanslı sporcunun katılacağı tahmin edilen final yarışmasında bottan ve kıyıdan olmak üzere iki kategoride yarışma yapılacak. En büyük Turna Balığı ve en çok Turna Balığı yakalamak için yarışacak olan sporcular yakaladıkları balıkları da ölçümü yapıldıktan sonra canlı olarak ait olduğu suya iade edebilmek için mücadele edecekler. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nden gözlemcilerinde yer alacağı yarışma 16 Eylül 2018 Pazar günü sabah 06:00’da başlayıp 12:00’da son bulacak. Ülkemizin birçok bölgesinden Kapulukaya Baraj Gölü’ne kamp, piknik, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığı, olta balıkçılığı ile kuş gözlemciliği gibi sebeplerden dolayı on binlerce kişinin geldiğini belirten ASOF Başkanı M. Serkan İnanç, Kapulukaya Baraj Gölü’nün sportif olta balıkçılığı için ülkemizdeki en iyi sahalardan birisi olduğuna değindi. Amaçlarının sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan sportif olta balıkçılarını buluşturmak olduğunu söyleyen İnanç, bu tür yarışmalarla paylaşım ve yardımlaşma anlayışını da geliştirmek istediklerini belirtti. Çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun, tüzük ve yönetmeliklere uyulmasını sağlamayı amaçlayarak yol alan ve ülkemizin birçok bölgesinde bulunan üyesi derneklerle adından sıklıkla söz ettirip ilgili kurum ve kuruluşlarla hep yan yana duruş sergileyen ASOF ve üyesi dernekler geçtiğimiz yılın ortalarında da KapulukayaBaraj Gölü’nün kiralanmasını ilgili kurumlara gerekçeleri ile anlatarak engel olmayı başarmışlardı.

Bu haber 1078 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi