Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
HÜSEYİN KAHYA KIRIKKALE DE ANILDI

HÜSEYİN KAHYA KIRIKKALE DE ANILDI

Tarih 23 Eylül 2018, 01:12 Editör PINAR YILMAZ

Hüseyin Kâhya Hiçyılmaz ın vefatının 82.yıldönümü nedeniyle Hüseyin Kâhya Parkı nda anma etkinliği düzenlendi.

HÜSEYİN KAHYA HİÇYILMAZ KIRIKKALE DE UNUTULMADI Vali Haktankaçmaz, Hüseyin Kâhya Hiçyılmaz’ı Anma Etkinliğine Katıldı Hüseyin Kâhya Hiçyılmaz’ın vefatının 82.yıldönümü nedeniyle Hüseyin Kâhya Parkı’nda anma etkinliği düzenlendi. Hüseyin Kahya Parkı’nda düzenlenen etkinliğe; Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Defterdar İbrahim Bayraktar, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’ın torunları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunması ile devam etti. Hüseyin Kâhya Hiçyılmaz’ın torunu Hamide Hiçyılmaz Ataman’ın açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Hüseyin Kâhya’nın Kırıkkale için önemini anlattı. Programda konuşan Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz ise Kırıkkale ile alakalı her eserde, Kırıkkale ili ile yapılan bütün tanıtımlarda ve görsellerde Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’ın isminin bulunduğunu, bu milletin kendisine hizmet edenleri asla unutmadığını söyledi. Haktankaçmaz, civar illerde MKE fabrikaları için yer aranırken Hüseyin Kâhya’nın, o zamanki o ileri görüşlülüğü ile ‘buyurun gelin, buraları istediğiniz gibi kullanın, devletin hizmeti için paramı alırız ‘ diyerek hem devlete bir hizmet, hem de Kırıkkale’ye bir hizmetin gelmesine ön ayak olduğunu vurguladı. Türk savunma sanayisinin gelişmesinde, bugünlere gelmesinde onun ve onun gibi kahramanların, yüreği vatan sevgisi ile çarpan insanların emeği olduğunu söyleyen Vali Haktankaçmaz “ Elbette ki kurulan fabrikalarda bugüne kadar binlerce kişi ekmek yedi, rızık temin etti ama ülkenin savunması dolayısıyla, bu toprakların bugünlere kadar bizlere gelmesinde ve bizden sonraki nesillere emanet edebilmemiz de buradaki bu fabrikaların, burada üretilen ekipmanların çok büyük önemi var.” Dedi. Hüseyin Kahya Parkındaki etkinlik, vatandaşlara sunulan ikramın ardından sona erdi.( KIRIKKALE- (22.09.2018-VALİLİK SİTESİ)

Bu haber 1000 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi