Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bir Milyon Öğrenci Sinema İle Buluşuyor Projesi Kırıkkale de Başladı

Bir Milyon Öğrenci Sinema İle Buluşuyor Projesi Kırıkkale de Başladı

Tarih 20 Ekim 2018, 00:49 Editör PINAR YILMAZ

Bir Milyon Öğrenci Sinema ile Buluşuyor projesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2018 - 2019 eğitim yılı içerisinde Orta Öğretim öğrencilerine bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme imkanı sunmak olduğu iletildi.

“Bir Milyon Öğrenci Sinema İle Buluşuyor”Projesi Başladı “Bir Milyon Öğrenci Sinema İle Buluşuyor”Projesi kırıkkale de Başladı Edinilen bilgiye göre,“Bir Milyon Öğrenci Sinema ile Buluşuyor” projesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2018 - 2019 eğitim yılı içerisinde Orta Öğretim öğrencilerine bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme imkanı sunmak olduğu iletildi. Bu proje için Kırıkkale ve ilçelerinde 4432 öğrenci kontenjanı ayrılmış olup uygulamaya törenle başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ile İl Kültür ve Turizm müdürü Halit Karakoç,Okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı. İl Kültür müdürü Halit Karakoç şu bilgileri verdi,'Projede öncelikli hedef hiç sinemaya gidememiş dezavantajlı öğrenci gruplarıdır. Bu proje ile;Orta Öğretim öğrencileri arasında Milli kültürel değerler hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmak.Öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak,Öğrencilerde anı duygusu oluşturmak amaçlanmıştır. diyerek devam etti,Bir milyon Öğrenci Sinema ile Buluşuyor projesi kapsamında Bakanlığımızın belirleyip önerdiği “Ertuğrul 1890, Doru, Son Mektup, Ayla ve Bizim Köyün Şarkıcısı” adlı filmlerin gösterimi Bakanlığımız Sinema Genel Müdürlüğü’nün belirlediği salonlarda gerçekleştirmeye başlanmıştır. Projenin Türkiye genelinde film gösterim maliyetleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Bu projeden faydalanacak okul ve öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Kırıkkale Belediye Başkanlığı veya İlçe Belediyeleri de belirlenen öğrencilerin ulaşımını sağlayacaktır. Ayrıca sinemaya gelen her öğrenciye bir mısır ile bir su ikramı yapılacak olup maliyeti ise Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. şeklinde açıklama yaparak toplu fotoğrafla program tamamlandı. AYLA FİLMİNE KATILAN İL M.E.MD.YUSUF TÜFEKÇİ İLE İl KÜLTÜR VE TURİZM MD.HALİT KARAKOÇ PATLAMIŞ MISIR VE SU İKRAMINI ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE ALARAK KISADA OLSA FİLMDEN BİR BÖLÜMÜ İZLEDİLER. PROGRAMA MEDYA VE GAZETECİLER KURUCU ÜYESİ A.YAMAN DA KATILDI.

Bu haber 927 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi