Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
1915 Ruhuyla Kırıkkaleli Gençler Çanakkale de…

1915 Ruhuyla Kırıkkaleli Gençler Çanakkale de…

Tarih 31 Ekim 2018, 21:59 Editör PINAR YILMAZ

1915 Ruhuyla Kırıkkaleli Gençler Çanakkale de…

1915 Ruhuyla Kırıkkaleli Gençler Çanakkale de… Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kırıkkale Gençlik Merkezlerinin yerelde yürütmüş olduğu Televizyonsuz Bir Akşam projesine katılan 43 gencimizle beraber 19-21 Ekim tarihleri arasında Çanakkale Şehitleri ziyaret edildi. Teknoloji bağımlılığı üzerine yapılan projede; gençlerin gelişimine katkıda bulunmak, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak için, Kırıkkale Gençlik Merkezlerince düzenlenen Televizyonsuz Bir Akşam projesi ile Çanakkale’den giremeyen düşmanın Çanak antenle evlere girmemesi amaçlanmaktadır. 1915 yılında tüm yokluklara rağmen canını siper ederek düşmana “Çanakkale Geçilmez” dedirten şanlı ecdadımızın; Seddülbahir’de, Seyid Onbaşının kahraman olduğu Mecidiye Tabyasında, Yarbay Mustafa Kemal'in "Size ölmeyi emrediyorum" sözüyle canlarını ortaya koyarak savunma yapan 57. Alay'ın kahramanlığını ve Gelibolu Yarım Adasının her bir yerinde yaşanan kahramanlık destanlarını gençlerimize rehber eşliğinde anlatıldı. Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir yapmış olduğu açıklama ‘’ Çanakkale Savaşı, tarihe unutulmaz bir damga vurmuş; inancın nasıl güçlü bir kale olduğunu gösteren, az rastlanır bir mücadelenin zaferidir. Anadan, yardan, evlattan geçip vatan diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir destandır. Bize düşen en büyük görev bu kutlu destanı her fırsatta gençlerimize anlatmak ve 1915 ruhunu gençlerimize yansıtmaktır. Gençlik Merkezlerimiz bu güzel projeler sayesinde gençlerimizi Çanakkale Şehitliğine götürmeye, aziz şehitlerimizi kabirleri başında dualarla yad etmeye devam edecektir. Bu vesile ile Televizyonsuz Bir Akşam projesinde emeği geçenlere ve Çanakkale gezimize katılan kardeşlerime bir kez daha teşekkür ederim ’’dedi.

Bu haber 769 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi