Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Pakize Akalınlı Anaokulu Dünya Engelliler gününde anlamlı bir program düzenledi

Pakize Akalınlı Anaokulu Dünya Engelliler gününde anlamlı bir program düzenledi

Tarih 03 Aralık 2018, 13:54 Editör PINAR YILMAZ

Pakize Akalınlı Anaokulu engel tanımam aşarım,babamla sporumu yaparım
proje kapsamında etkinlik düzenledi.

Pakize Akalınlı Anaokulu Dünya Engelliler gününde anlamlı bir program düzenledi Pakize Akalınlı Anaokulu 'engel tanımam aşarım,babamla sporumu yaparım 'proje kapsamında etkinlik düzenledi. Pakize Akalınlı Anaokulu ile Gençlik hizmetler ve spor il müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 'engel tanımam aşarım,babamla sporumu yaparım 'proje çalışması gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre,farklılıklara saygı eğitimi kapsamında yapılan bu çalışmaya il gençlik spor müdürü Yasin Bozdemir,Milli Eğitim Müdür yardımcısı Adnan Şener,Şehit Suat Yalçın Anaokulu müdürü Elif Diri,Bedensel Engelliler il temsilcisi Mehmet Emin Erkoç katıldı. programa Engelli bireylerin yaşamda varoluşlarını anlatan slayt gösterildi. İl Gençlik spor müdürlüğü Antrenörü Didem Bülbül ve Orçun Toprak ın engelliler ile ilgili hazırladıkları özel sunumu gösterdiler. Programın açılış konuşmasını yaptı.Dünya engelliler gününde düzenlenen bu projeye destek vermek bizim için bir gururdur.Engellilerin yaşamlarında onları her zaman hazırlıyoruz.biz onlara engelli demek istemiyoruz işimize de gelmiyor,bizden farkları yok aslında işin doğrusu,sadece bir farkları bizim gibi hayatlarına kolay devam edemiyor olmaları. Bu nedenle aslındada dez avantajları var,fakat bu dez avantajlarını kolaylaştırmak bizlerin görevidir.Özellikle bütün kamu binaları,caddeler,kaldırımlar,özellikle engelli vatandaşlarımızın kullanımı için yapılmış.fakat zaman zaman bizler oralara araç park ediyoruz,bilhassa sesli işaretleri onların kullanımları içim hali hazırda bulundurmamız gerekiyor.asansörlerimizin olması gerekiyor,tabii bunları yapılıyor,ilimizde de var birçok alanda da mevcut.Bir şekilde onların hayatlarını kolaylaştırmak kamu görevlisi olarak bizlerin görevi.Dünya 3 Aralık engelliler gününüzü tebrik ediyorum herkese iyi günler diliyorum.dedi. Projeyi gerçekleştirerek farkındalık yaratan Dünya Engelliler gününü daha anlamlı kılan okulun müdiresi Arife Yılmaz ise,her kese çok teşekkür ediyorum.özellikle projede bize destek veren gençlik spor il müdürümüz Yasin Özdemir beye,il milli eğitim müdür yardımcım Adnan Şener e okul müdürlerimize,siz değerli engelli dostlarımıza ve Ailelerimize çok teşekkür ediyorum.dedi daha sonra Türkiye ,Avrupa şampiyonu ve Halterde Dünya üçüncüsü olan Üzeyir Karakoç da katıldı. Velilerin gözleri bantlanarak görme engelli takıma karşı goalball futbolu oynandı.daha sonra oturarak voleybol oynandı hatıra fotoğrafı çekildi. bütün engelli sporculara plaket verildi ve Anaokulu öğrencileri ile velilerine katılım belgesi ile madalya verildi.Anadolu Ajansı olarak,Medya ve Gazeteciler cemiyeti olarak katılan Ahmet Yaman ada madalya ve katılım belgesi verildi.toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Bu haber 1204 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi