Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Tarih 03 Nisan 2019, 11:40 Editör PINAR YILMAZ

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

“ 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” Programına Katıldı '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kırıkkale Nur Camii Külliyesi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte ilk olarak Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ile il protokolünün sinevizyonda mesajların yayınlanmasının ardından program Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ünal Dündar ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi'nin açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinden oluşan mehter takımının söylediği Osmanlı marşları büyük beğeni topladı. Daha sonra şiir, halk oyunları, asker uğurlama, pleybek eşliğinde Barış Manço şarkıları ve semazen gösterileriyle büyük bir performans sergileyen otizmli çocuklar renkli görüntüler oluşturdu ve büyük beğeni topladı. Programda bir konuşma yapan ve bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu belirten Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, " İnsanlık olarak masumiyetimizi kaybettiğimiz zaman, biz nereye gidiyoruz diye kendimizi sorguladığımız zaman bizlere gökyüzündeki yıldızlar gibi insanlığımızı hatırlatacak bu toplumun emanetleri var. Bunların en başında da bizim engelli dediğimiz çocuklarımız, evlatlarımız, kardeşlerimiz geliyor.” dedi. Engelli bireyi olan alillerinde fedakarlık örneği sergilediklerini vurgulayan Vali Sezer “ Bu aileler kendi hayatlarını çocuklarının hayatı ile birleştiriyorlar. Bazen ailede bir engelli oluyor ama aynı zamanda bütün ailenin engelli olduğunu görüyoruz, Bizim bu programlardaki amacımız farkındalık oluşturmak. Engelli çocuğumuz bazen bir kâğıt üzerine çizgi çizdiği zaman ailedeki ve ona vaziyet eden öğretmendeki mutluluk inanılmaz bir şey. Çocuklarımızın atacağı bir adım, onların yüzündeki gülümseme üzerimizdeki bütün yükü, çektiğimiz sıkıntıları alıp gidiyor. Bu çocuklarımız aynı zamanda bizlere az şeylerle de mutlu olunabileceğini öğretiyor.” ifadelerine yer verdi.

Bu haber 758 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi