Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlının 179 eseri Kırıkkale ye getirildi

Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlının 179 eseri Kırıkkale ye getirildi

Tarih 31 Mayıs 2019, 07:54 Editör PINAR YILMAZ

Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlının 179 eseri Kırıkkale ye getirildi

"Kralların ressamı" Rahmi Pehlivanlı’nın 179 eseri Kırıkkale'ye getirildi 28.05.2019 KIRIKKALE-(28.05.2019) "Kralların ressamı" olarak tanınan merhum Rahmi Pehlivanlı’nın Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ve ODTÜ'de bulunan 179 tablosu Kırıkkale'ye getirildi. Nur Cami Külliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende eserlerin bazıları sergilendi. Törende bir konuşma yapan Yunus Sezer, Kırıkkale'nin geçmişteki değerleriyle İç Anadolu Bölgesi'nde önemli illerden biri olduğunu belirtti. Sezer, Rahmi Pehlivanlı'nın anılmasının bir vefa borcu olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi: "Kırıkkale'den kopmuş olan eserler, asıl topraklarında sergilenme imkanı bulacak. Bir taraftan da biz hem bunların sergileneceği müze çalışmalarına da başladık. Belediye Başkanımız ile geçen hafta gezdik. Endüstri Meslek Lisesinin arka tarafında kantin olarak bulunan alanı biz güzel bir şekilde eylül ayına kadar restore ettirip Rahmi Pehlivanlı'nın eserlerinin sergileneceği bir müze haline getireceğiz." Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç’da "kralların ressamı" olarak tanınan merhum Rahmi Pehlivanlı'yı Keskin'den dünyaya açılan kapı olarak gördüklerini söyledi. Sanata hizmet yolunda kurumsal ve şahsi olarak yapılan tüm hizmetlerin yanında olduklarını belirten Tokaç, "Önümüzdeki günlerde bu güzel koleksiyonun çok daha görülebilir, duyulabilir ve anlaşılabilir olması çalışmalarımız olacak. Buraya kadar gelen süreçte eserlerin devrinin alınmasından sonra aslı yerine, evine dönmesi gerekenleri bugün burada tescilleyeceğiz. Bundan sonrada yeni sanatkârlarımıza ışık tutmasını istiyoruz." diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Sezer, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat SalimTokaç ve protokol üyeleri, sergiyi gezdi.

Bu haber 846 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi