Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
BÜYÜK SARIKAYA KÖYÜ MUHTARI, KÖYÜMÜN HAKKINI SAVUNACAĞIM

BÜYÜK SARIKAYA KÖYÜ MUHTARI, KÖYÜMÜN HAKKINI SAVUNACAĞIM

Tarih 18 Kasım 2019, 02:33 Editör PINAR YILMAZ

BÜYÜK SARIKAYA KÖYÜ MAĞARALAR BÖLGESİNDE KİRALANAN TAŞ OCAĞI TARİHİ MAĞARALARI YOKMU EDECEK

BÜYÜK SARIKAYA KÖYÜ MUHTARI, KÖYÜMÜN HAKKINI SAVUNACAĞIM. Sarıkayalar Köy Muhtarının Daveti Üzerine Köye Gelip Açıklama Yapan Maden ocağı ruhsatı alan firma ile köylü karşı karşıya geldi Köy muhtarı Cemal Karayel in daveti üzerine köye gelen firma yetkilileri,karayolları yetkilisi ve il genel meclisi üyesi hasan gülçimen köy odasında toplantı düzenledi. Taş ocağı işletme ruhsatı çalışmak isteyen firmanın köylüyü bilinçlendirme ve yapılacak taş ocağı çalışmaları için start verileceği söylenmesi üzerine,gerekli izinler,ruhsatların alındığı bildirildi. köy muhtarı iki yıllık süreçte buraya kim ruhsat verdi,bizim haberimiz yoktur diyerek,taş ocağı çıkarılma aşaması için şantiye kurmaya başlayacak olan firmaya karşı çıkıldı. İl Genel meclisi üyesi Hasan Gülçimen in konuya açıklık getirmek ve gerek karayolları 4.bölge müdürlüğüne müracaat etmek gerekecek dedi. olumsuz netice çıkarsa gerekse bölge idare mahkemesi kanalı ile yürütmeyi durdurma kararı çıkarılacağı bildirildi. Muhtar Cemal Karayel ise şunları iletti,bölgede yapılan araştırmaya göre eski yerleşim yeri bulunan mağaraların bizans dönemine ait olduğu ve Tabiat varlıkları,kültür müdürlüğüne talebimiz üzerine sit alanı ilan edildiğini bildirdi.bu ocakta yapılacak olan patlamaların tarihi mağaralar bölgesi ile yan yana olması eski tarihi mekanlara zarar vereceğini,ayrıca iki sarıkaya köyünün de içme suyu havzalarının ,depolarının bu arazide bulunduğunu ve doğal yaşama,bitkisel örtüye zarar vereceğini iletti.bunun çözümü olarak ta o bölgenin bir tepe sonrasındaki kayaların daha münasip olacağı,hem ulaşım açısından hem de tarihi doğal dokuyu korumak adına buraya kaydırılması daha uygun olacaktır önerisinde bulundu. Vatandaşlar ise şimdi ruhsat verilecek yerin uygun olmadığını gerekirse dozerlerinin önüne geçip engel olacaklarını yüksek sesle bildirdiler. tartışmalar neticesinde kanuna hukuka saygılı olmak kaydı ile köylünün ve önceki muhtarların bilgilendirilmediği noktasında Kırıkkale den buna kimler imza attı ise tekrar araştırılması gerektiğini, en son varılan köylünün kararı ile Karayolları genel müdürlüğüne bildiri yapılıp ocağın arka tarafa kaydırılması talebinde bulunacağı ve oradan da netice alınamazsa yürütmeyi durma kararı için bölge mahkemesine dava açılacağı bildirildi.

Bu haber 1505 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi