Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Keskin de 750 Adet Kınalı Keklik Doğaya Bırakıldı

Kırıkkale Keskin de 750 Adet Kınalı Keklik Doğaya Bırakıldı

Tarih 27 Ağustos 2020, 12:48 Editör Hatice Akgül

Kırıkkale Keskin de 750 Adet Kınalı Keklik Doğaya Bırakıldı

Kırıkkale'de 750 Adet Kınalı Keklik Doğaya Bırakıldı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü İşbirliği ile Kırıkkale’nin keskin İlçesi dağlık bölgesi 750 adet keklik doğaya salındı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü İşbirliği ile Kırıkkale'nin keskin İlçesi merkez,dağ solaklısı,kaçak ve barak köyleri arazilerini kapsayan 3 sene ava kapalı arazilere 750 adet kınalı keklik doğaya salındı. Kırıkkale KDM şubesi müdürü Bahadır Gürleyik yaptığı bildiride şunları iletti,Bakanlığımız, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz tarafından ilimize tahsisi yapılan 750 Adet Kınalı keklik Yozgat ilimizde bulunan üretme istasyonundan alınarak Keskin ilçemizde daha önce yeri belirlenen ve Keskin Avcılar Derneği ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde yırtıcı temizliği yapılan alana salınmıştır. Alan şube müdürlüğümüz ve fahri av müfettişlerimiz tarafından koruma ve kontrolü yoğun şekilde yapılmaktadır. Salım yapılan tarihten bu yana geçen 15 günlük süre içerisinde kınalı kekliklerin alana uyum sağladıkları görülmüştür. Kınalı keklik salımı yapılan alan 2020-2021 av dönemi haritalarında sarı renk ile gösterilmiştir. Alan 3 yıl süre ile her türlü ava kapatılmış olup, alanda açıkta tüfek ile dolaşmak yasaktır. Av sezonumuz yarin açılmaktadır bütün avcılarımıza kurallara ve haritamıza uymak üzere rast gele diyoruz.

Bu haber 1115 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi