Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
ÖĞRENCİLER ÜRETİYOR TÜRKİYE KAZANIYOR

ÖĞRENCİLER ÜRETİYOR TÜRKİYE KAZANIYOR

Tarih 15 Şubat 2021, 14:41 Editör Ahmet YAMAN

ÖĞRENCİLER ÜRETİYOR TÜRKİYE KAZANIYOR

ÖĞRENCİLER ÜRETİYOR TÜRKİYE KAZANIYOR
Bahşılı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın ve Hacı Hidayet Doğruer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Temizgül odamızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Varlı’ya okulda kurulan atölyelerde öğrenciler tarafından üretilen temizlik ürünleri ile ilgili bilgilendirmede bulundular. Ürünlerin piyasadaki temizlik ürünleri ile yarışacak kalitede olduğunu ifade eden ilçe Milli Eğitim Müdürü Akın, projeyle hem öğrencilere gelir sağlandığını hem de kaliteli temizlik ürünü açığının kapanmasına katkıda bulunduklarını söyledi.
Okul bünyesindeki atölyede kolonya, sıvı el sabunu, genel yüzey temizleyici, çamaşır suyu, kireç çözücü, elde yıkama bulaşık deterjanı, klor bazlı mekan dezenfektanı ve alkol bazlı el dezenfektanı ev parfüm olmak üzere 9 çeşit ürüne üretimi yapıldığını ifade eden Okul Müdürü Temizgül ise atölyenin günlük kapasitesinin 8 ton olduğunu, 2020 yılında 100 ton üretim gerçekleştirdiklerini ve sipariş olması durumunda bir günde ürünleri yetiştirebilme özelliğine sahip olduklarını söyledi.
Okul kimya öğretmenleri ve öğrenciler tarafından yapılan üretim ve ürün çeşitliliğini takdir ettiklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Varlı, bu tarz projelerin hem öğrencilerin işi öğrenmelerini sağlayarak okula bağladığı hem de döner sermayeden gelir elde etmelerini sağladığı için son derece faydalı olduğunu belirterek ‘böyle projelerin her zaman destekçisi olacağız’ dedi. Son dönemde okullarda yaygınlaşan üretime dayalı projelerin umut verici olduğunun altını çizen varlı, kaliteli ürünler ortaya çıkaran öğrencilerin ülke ekonomisine de katkı sağladıklarını söyledi.
Haberci71. AY.

Bu haber 642 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi