Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
PEKDOĞAN, BENİM BEŞ YILDA YAPTIĞIMI YİRMİ YILDA YAPAMADILAR.

PEKDOĞAN, BENİM BEŞ YILDA YAPTIĞIMI YİRMİ YILDA YAPAMADILAR.

Tarih 13 Nisan 2021, 13:37 Editör Ahmet YAMAN

PEKDOĞAN, BENİM BEŞ YILDA YAPTIĞIMI YİRMİ YILDA YAPAMADILAR.

PEKDOĞAN, BENİM BEŞ YILDA YAPTIĞIMI YİRMİ YILDA YAPAMADILAR.
İnternet medya temsilcilerinin büyük yankı bulan toplantılarının bu hafta ki konuğu eski belediye başkanı Mustafa Pekdoğan oldu. Siyasi hayatını CHP’de sürdüren Pekdoğan, Kırıkkale - CHP ve siyasi gündemde alakalı açıklamalarda bulundu.
İnternet medya temsilcilerinin düzenlediği ve gündemi belirleyen açıklamalara ev sahipliği yaptığı ‘Kırıkkale Buluşmaları’nın bu hafta ki bu konuğu Eski Kırıkkale Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan oldu. 1999-2004 yılları arasında 41 yaşında iken MHP’den Kırıkkale Belediye Başkanı seçilen ve 5 yıllık hizmet döneminde şehri birçok ilkle buluşturan Pekdoğan, renkli kişiliği ile ulusal tartışma programlarının aranan ismi olmuştu. Çalışmaları ile Kırıkkale’yi Türkiye gündemine taşımayı başaran Pekdoğan’la Süvariler Binicilik Kulübü’nde gerçekleşen buluşmada geçmişten bugüne hoş bir sohbet ortamı oluştu.
İlk olarak uzun yıllar her kademesinde görev aldığı MHP’den ayrılıp CHP’ye geçmesi hakkında açıklamada bulunan Pekdoğan “MHP’den neden ayrıldım. Bunun temel nedeni MHP’de kişilere dayalı bir sistemin oluşmasıydı. Yanlış işler yapılmaya başlandı. Evet ben halen ülkücüm ama yanlış siyaset anlayışı beni MHP’den kopardı. Bugün geldiğimiz noktada görüyorum ki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hem kendini bitiriyor hem partisini. Bu şartlar altında benim MHP’de kalmam söz konusu olamazdı” ifadelerini kullandı.
Sağ görüşlü bir siyasetçi iken sağ partiler yerine CHP’ye geçmesi ile ilgili olarak ise Pekdoğan “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsi karakteri için geçtim. MHP’de olmamın sebebi bayrak vatan sevdasıydı. Aynı hassasiyet Kılıçdaroğlu’nda da var. Oda bayrak vatan diyor. 2 şeyden taviz vermem bayrak ve vatan diyor. Hatta önceki gün Kırıkkale’de ki konuşmasında hepimizin hatalarının olduğunu, yanlış yaptıklarını ama artık eskiye bir sünger çekip bayrak ve vatan için biraraya gelinmesini istedi. Ayrıca ben Kılıçdaroğlu’nu yeni tanımıyorum. Çok eski yıllara dayanan bir tanışıklığımız var” değerlendirmesinde bulundu.
CHP ile ilgili HDP ile ilgili eleştirilere de cevap veren Pekdoğan “ Bakın her partide yanlış isimler vardır. Bugün AK Parti MYK’sına bakalım. Dün ‘bana PKK terör örgütüne dedirtmesezsiniz’ diyen kişi şu anda AK Parti yönetiminde. AK Parti HDP ile ortak siyaset yapmadı mı? Bugün eleştirdiği konularda zamanında farklı tutumlar içerisine girmedi mi? Ben Kılıçdaroğlu’nu seviyorum. Vatansever bir insan. Bende vatansever bir insanım. Parti içerisinde üç beş kişinin söylemlerine bakarak hareket etmemeliyiz. Yine söylüyorum Kılıçdaroğlu vatan ve bayrak diyor. Ben ona bakarım” şeklinde konuştu.
Gelecekte siyasi tercihinde değişiklik olabilir mi şeklinde ki soruya Pekdoğan “ Ben bir partide başladım. Birinde de bitiririm. Öyle parti parti gezecek bir insan değilim. MHP’de siyasete başladım CHP’de bitiririm.” dedi. CHP’den belediye başkanlığı düşünüp düşünmediği konusunda ise Pekdoğan “Şartların oluşması lazım. Bugünden öyle bir düşüncem yok. Kazanacağıma inanırsam siyaseten bana da ihtiyaç olursa o zaman değerlendiririz. Sırf aday olmak için olmam. Fikri ihtiyaç olursa fikrimi veririm, adaylığım noktasında ihtiyaç olursa aday olurum. Arkadaşlığım istenirse arkadaşlık yaparım. Bundan sonra benim için illa olacak diye bir şey yok” dedi.
Kendi dönemine de vurgu yapan Pekdoğan “ Benim 5 senede yaptığımı bunlar 20 senede yapamadı. Fırın, kapalı pazar yerleri, arıtma tesisi, toptancı hali, galericiler sitesi, mermerciler sitesi, sebze hali, Samsun Yolu hangisini sayayım. 114 projeyi hayata geçirdim. Bunlar ne yaptı önceki dönem Atatürk Bulvarı’na park yapıldı bu dönem MKE arsasına park yapıldı. Başka yaptıkları bir şey yok. Benim döneminde 2 bin 442 çalışan işçi vardı. Şimdi 642 kişi var. 1 gün maaşlarını geciktirmedim. Bugün 642 kişiye maaş vermek maharet değil. Benim dönemimde 32 tane otobüs vardı. Nerede bu otobüsler. 5 dönemdir vekil çıkarıyorsun, çıksın ne yaptığını anlatsın. Ben hakkı ile belediye başkanlığı yaptım. Bunlarda anlatsınlar ne yaptığını” dedi.
Siyasette sağ sol olayının kalmadığını, propaganda yönteminin de değiştiğini kaydeden Pekdoğan “ Artık herşey avcunuzun içinde ki telefon denilen cihazda. Öyle kapı kapı gezip kendinizi anlatmanıza gerek kalmadı. 15 günde kendinizi halka anlatabilirsiniz. Ben bu şehirde belediye başkanlığı yaptım. 20 yıl önce görevden ayrıldım ama halen bu şehirdeyim. Evimi taşımadım. Bu şehirden ayrılmadım. Sokakta yürürken ezilip büzülmüyorum. Siyaseten bu şehre en fazla hizmet eden kişi oldum. Bu nedenledir ki 20 yıl sonra da ismim siyasetin içerisinde konuşuluyor. Bir yarım kalmışlık var mı evet var. Hayallerim vardı ufkum vardı. Bu yarım kalmış hikayeyi tamamlamak ister miyim dediğim gibi şartlar oluşursa tabi ki isterim.” diye konuştu. Milletvekilliği düşüncesinin kesinlikle olmadığını söyleyen Pekdoğan Bu yılın Kasım ayında yada 2022 Mart ayında bir erken seçim beklentisi olduğunu da dile getirdi.
MB.Haberci71. AY.

Bu haber 1317 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi