Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
İlköğretim Haftası Kutlandı

İlköğretim Haftası Kutlandı

Tarih 23 Eylül 2010, 22:09 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı Atatürk ilköğretim okulu spor salonunda ilk öğretim haftası kutlaması yapıldı.

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

 

Bahşılı Atatürk ilköğretim okulu spor salonunda ilk öğretim haftası kutlaması çeşitli etkinliklerle kutlandı

Kutlamalar Kaymakam Elif Nur Bozkurt Tandoğan’ı ziyaret eden öğrencilerle başladı.

 

KAYMAKAM’DAN ÖĞRENCİLERE HEDİYELER

Kaymakam Tandoğan’ın makamında kabul ettiği öğrencilere öğretmenlere,” yeni bir öğretim yılına daha başlıyoruz.göreve başladığım günden beri eğitimde yükselme olduğunu görüyorum.geçen sene açtığımız dershane sayesinde öğrenci yerleşmesinde artış olduğunu gözlemledik.bu sene yine öğrenci,öğretmen,idareci ve ailelerimize çok iş düşüyor.biz kaymakam lık olarak zaten her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” diyerek öğrencilere kitap hediye etti.

Bahşılı Cumhuriyet meydanında bütün milli eğitim camiası ve okul müdürleri ,kaymakamlık ve belediye birim amirleri ile öğretmenlerin katıldığı çelenk koyma töreni yapıldı.

Atatürk ilköğretim okulunda yapılan ilköğretim kutlama programına Kaymakam Elif Nur Bozkurt Tandoğan,İlçe Milli eğitim müdürü İsmail Yılmaz,Şube Müdürü Hacı Aslan Atman,Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programa saygı duruşu,istiklal marşı ile başlandı.konuşmalar ve öğrencilerin şiirleri ile devam eden programda son sınıf öğrencileri okula yeni başlayan minik öğrencilere birer çiçek ve kitap hediye ettiler.birinci sınıf öğrencilerinin heyecanları gözlerden kaçmadı.

 

OKUR YAZAR OLMANIN AYRICALIĞININ ANLATILDIĞI BİR HAFTAYIZ

Barbaros ilk öğretim okul yeni müdürü Ayhan Ayıkol yaptığı konuşmada ,”yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecan ve coşkusu içerindeyiz.ilköğretim haftası çağdaş eğitimin gereklerinin konuşulduğu temel eğitim insana yaşamındaki öneminin uygulandığı okur yazar olmanın ayrıcalığının anlatıldığı bir haftadır.

Sayın Kaymakamım bizlerde ilçemizin ilköğretim okulları olarak yüklenmiş olduğumuz sorumlulukların bilincinde ve sizin önderliğinizdeki bu heyecan ve coşkuyu sonuna kadar yaşayarak,çok çalışarak Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkacak nesiller yetiştirmek için bütün bilgi birikim ve gücümüzü sergileyeceğiz.”dedi.

 

İNSANI DİĞER CANLILARDAN AYIRAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİK AKIL VE ZEKÂSIDIR

İlçe Milli eğitim müdürü İsmail Yılmaz ise Bir çin bilgesinin sözleri ile başladı.

Müdür Yılmaz devam etti,” Çin Bilgesi Kuan Tzu’nun çok bilinen ve çok söylenen dizeleri,

 

“Bir yıl sonrasını düşünüyorsan; tohum ek

On yıl sonrasını tasarlıyorsan ağaç dik

Ama yüz yıl sonrasıysa düşündüğün, öyleyse halkı eğit

Ekersen tohum, bir kez ürün

Eğer dikersen bir ağaç on kez ürün

Eğer halkı eğitirsen, yüz kez olur bu ürün”

Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor;

 

            “Dünyanın en zengin aklını gördüm

            Sermayesini sordum, dedi ki; okul,”

           

            İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik akıl ve zekâsıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişmez. Aklı geliştiren, kullanmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.

 

            Amacımız; bilgi aktarmak değil, bilgileye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Bu ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür.

 

            Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler. Sizleri hayata en iyi şekilde hazırlamak için hiç fedakârlıktan kaçmayan anne ve babalarınızın kıymetini bilin, öğretmenlerinizin sözünü dinleyin, onlardan en iyi şekilde faydalanmaya çalışın. Anne-Baba ve öğretmenlerinize karşı olan görevlerinizi eksiksiz yerine getireceğiniz gibi ülkemizin ihtiyacı olan iyi bir vatandaş olarak yetişmeniz de ancak bu yolla mümkündür. Sizler yetişkin öğretmenlerin elinde çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış okullarda eğitim görüyorsunuz. Sizden tek isteğimiz geçen yıl abi ve ablalarınızın yakaladığı başarıyı devam ettirmeniz olacaktır. Biz büyükleriniz olarak sizlere güveniyor ve inanıyoruz.

Kıymetli veliler;

 

            Çocuklarınızın her türlü ihtiyacını karşılayıp okula göndermeniz yeterli değildir. Öğretmen ve yöneticilerle işbirliği yaparak birbirinizi tamamlamak mecburiyetindesiniz. Öğretmen-veli ilişkisi arzulanan düzeyde olmazsa tek başına öğretmenin isteneni elde etmesi mümkün değildir. Okul sadece öğrencilerin değil, anne ve babaların da ikinci evi olmalıdır. Veliler sık sık okula gelerek çocuklarınızın durumlarını öğretmenlerden sorup, beraberce problemlerine çözüm yollarınızı aramalısınız.

 

            Baş Öğretmen Atatürk’ün; “Yeni nesil sizin eseri olacaktır” diye hitap ettiği değerli yönetici ve öğretmenlerimiz.

Geleceğin güvencesi eğitim, eğitimin güvencesi ise öğretmene dayanır.

 

            Çocuklarımızı saygıyla sevgiyle bağrımıza basalım. Onların en değerli varlığımız olduğunu unutmayalım. Ana kucağından ayrılıp sizlere emanet edilen mini mini yavrularımızı sevelim, onlara şefkatle kucak açıp bağrımıza basalım. Eğitimle verimlilik sevgi ile dayanışma ile mümkündür. Sizler insan mimarı olduğunuza göre onları ancak bu yolla istenen düzeye getirebilirsiniz. Öğrencisine sevgi ve hoşgörüyle yaklaşan velisi ve çevresi ile diyalog kuran öğretmen yöneticiler günümüzde aranan kimselerdir. Eğitimin kalitesini belirleyiciler sizlersiniz.

Öğretmenliğin en özel yanlarından biri aradan yıllar geçmesine rağmen elimizi sıkmak, öpmek isteyen ellerle karşılaşması ve emeğin bedeli öğrencilerin yarınlarda göstereceği başarılarla övünç duymasıdır.”diyerek konuşmasını tamamladı.

Program Öğrencilerin söyleşileri ve şiirleri ile son buldu.

 

AY-Haberci

 

 

 

 

 

Bu haber 3501 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi