Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kılıçlar Soğan Festivali İlgi ile izlendi

Kılıçlar Soğan Festivali İlgi ile izlendi

Tarih 05 Ekim 2010, 00:24 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar belediyesi 1.kılıçlar soğan ve pırasa festivali yaptı.

 

KILIÇLAR BELEDİYESİ 1.SOĞAN VE PIRASA FESTİVALİ YAPILDI

Kırıkkale Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar belediyesi 1.kılıçlar soğan ve pırasa festivali yaptı.

Kılıçlar ilköğretim okulu bahçesinde yapılan festivalde tartıda en ağır soğan ve pırasa yetiştiren çiftçiler arasında  yarış yapıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. şiir yarışması,personel tarafından  dağıtılan çikletlerdeki numaralara çekiliş yapılarak çeşitli hediyeler dağıtıldı.mahalli sanatçılar ve oğuz Yılmaz’ın sahne alması ile festival son buldu.

Soğan ve pırasa festivalinde gramajda en ağır soğan yetiştiren çiftçilerin yarışanda soğanlar içerisinde  585 gram soğanla Erdem Akkaya birinci, 790 gram pırasa ile amca oğlu Bülent Akkaya birinci olarak belediye başkanı Ömer Faruk Önder’den birer plaket ve altın hediye aldılar.ayrıca Elmadağ sönmez sigorta üç birinciye bir yıllık ferdi sigorta yaptığını açıklamıştır.

Okul bahçesini dolduran kılıçlar kasaba halkı ve civar köylerden gelen misafirler doyasıya müzik ziyafeti ile doyumsuz bir gece geçirdiler.

Programa Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz,Yahşihan Kaymakam vekili Bahşılı Kaymakamı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, MHP Millet vekili Osman durmuş,Yahşihan belediye başkanı Ahmet Sungur,Bahşılı belediye başkanı Halil İbrahim Bişkin,Delice belediye başkanı İhsan Biçici,Balışeyh belediye başkanı Ali Dedelioğlu,Gazeteciler cemiyet başkanı Ramazan Çetin,MHP ve Merkez ilçe başkanı,il milli eğitim müdürü Mehmet Peker,Karaahmetli belediye başkanı Faruk aktaş,Fenerbahçeliler dernek başkanı,Keskin spor kulüp başkanı ve civar belediye başkanları katıldı.

MHP Kırıkkale Millet vekilli eski sağlık bakanı Osman Durmuş,”1. soğan be pırasa festivalinizden dolayı başkan Ömer beye ve sizlere katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.sizden bir şey istiyorum dışardan gelen kılıçlarlı hemşerilerim lütfen oyunuzu burada kullanın,kişi başına verilen gelirlerle belediyeniz ayağa kalkar.soğan çok kıymetli ve önemli bir yiyecek Batı Avrupa bunun kıymetini iyi biliyor,Türkiye bunun kıymetini pek bilmiyor.Soğan C vitamini deposudur.orta Anadolu da soğan aşı yapılır bilirmisiniz, bir soğanın küçüğü bir kuzu eti ile kuşbaşı kıvamında yapılır.soğanın kavurması,pişmiş hali,çiğ hali daha vitaminlidir,soğan közde güzeldir,kadınlarımız mutfakta soğan doğrarken gözleri yaşlanınca aklına ağlaması gereken acıları kötü hatıraları varsa onlara da ağlamış olurlar. soğanla pırasa ile kılıçlarda ve dışarıda Ankara da yaşayan kılıçlarlıları bir araya topladı Ömer başkanı bir kere daha kutluyorum.gönül isterdi ki Kırıkkale nin her beldesinde bir ürünle ilgili festival olsa da böyle hasret giderilse örf ve adetler yaşatılsa diyorum.ben millet vekiliniz olarak diyorum ki Kırıkkale ye hep birlikte el ele sahip çıkalım,festivaliniz kutlu olsun.” diyerek başkanı tebrik etti. 

Kılıçlar belediye başkanı Ömer Faruk Önder katılan bütün misafirlere ," festival yapmakla yüzlerce insanımızı bir araya getirerek dışarıdaki hemşerilerimizle kaynaşmayı sağladık, birde soğanımızın tam reklamını iyi yaparak markalı ve kaliteli soğan yetiştirmenin önemini anlattık. festivalimiz amacına ulaşmış oldu destek veren herkese teşekkür ediyorum."diyerek Halkın verdiği destekten dolayı minnettar olduğunu belirtti.

Kılıçlar belediye başkanı ömer Faruk Önder bütün sponsor şirketlere ve katılan belediye başkanlarına şükran plaketi vermiştir.

Kılıçlar halkı adına da Enver paşa mahallesi muhtarı Ahmet pek Belediye başkanı Ömer Faruk önder’e teşekkür plaketi verdi.

Misafirlere 2000 sandalye dağıtıldıklarını söyleyen yetkililer,dört büyük döner ve 15 kişilik garson ve görevli ekibiyle hem öğle yemeği ,hem akşam yemeği vererek bütün katılımcıları piknik havasında eğlenceye doyurdular.festival boyunca hosteslerin dağıttığı çikletler deki numaralara çekiliş yaparak yaklaşık 50 kişiye çeşitli hediyeler verilmiş

 

 

 
AY-Haberci

Bu haber 6672 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi