Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Adnan Menderes Köprüsü Yıkıldı

Adnan Menderes Köprüsü Yıkıldı

Tarih 10 Ekim 2010, 00:31 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Bahşılı ilçesi kıyından geçen Kızılırmak Nehri üzerindeki 1958 yılında inşa edilip 1960 yılında açılan Adnan menderes köprüsü miladını doldurduğu için yıkıldı.

BAHŞILI KIZILIRMAK NEHRİ ÜZERİNDE BULUNAN ADNAN MENDERES KÖPRÜSÜ YIKILDI 

Kırıkkale Bahşılı ilçesi kıyından geçen Kızılırmak Nehri üzerindeki 1958 yılında inşa edilip 1960 yılında açılan Adnan menderes köprüsü miladını doldurduğu için yıkıldı.

Miladı dolan köprü yerine ikinci bir yeni köprü yapımına başlandı.

Edinilen bilgiye göre Kırıkkale Bahşılı-kulu yolu hattı için Karayolları 4.bölge müdürlüğü programı çerçevesinde ikinci bir köprü yapımına başlanması sebebi ile eski kullanılmayan Adnan Menderes köprüsü yıkıldı.

Karayolları yetkililerince,Yıkılan köprünün yerine yeni bir köprü yapılarak çift köprü olacağı Konya -kulu yolu hattı projesinde bulunduğu için çalışmaların başladığı bildirildi.

Eski köprü yıkımını seyreden Bahşılı Halkından Şemsi Göker , 1958 yılında köprünün yapıldığını hatırladığını ileterek,” o köprüden biz çok geçtik,bu köprü hep halkın yardımları ile yapıldı.devlet demir yollarından sadece Adnan menderesin emri ile eski raylarla takviye yapıldı.şimdi yıkıldığını görünce duygulandım,çocukluğum aklıma geldi.8 yaşında iken o yıkılan köprünün yeni yapıldığı sırada,tamamlanamamıştı,demir iskelesinin üzerinden geçemedim. sal ile geçiş sağlanıyordu bende sal’la karşı köyümüze gitmiştim.şimdi eski köprünün yıkılması beni benim yaşındakileri çok üzdü.” Diyerek hüzünlü bir şekilde oradan ayrıldı.

AY-Haberci

 

Bu haber 5428 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi