Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı Karnabaharı Pazara çıktı

Bahşılı Karnabaharı Pazara çıktı

Tarih 06 Aralık 2010, 17:40 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Bahşılı ilçesi Karaahmetli kasabasında ilçe tarım müdürlüğünün bir projesi ile iki çiftçiye 10 BİN Karnabahar fidan desteği verildi.

BAHŞILI DA BİR ÇİFTÇİ İKİNCİ ÜRÜN KARNABAHAR YETİŞTİRDİ

TARIM DAN ÇİFTÇİYE 10 BİN KARNI BAHAR FİDASI DESTEĞİ VERİLDİ

CUMARTESİ  PAZAR’INDA KARNABAHAR TEGAHLARDA SATILIYOR

Kırıkkale Bahşılı ilçesi Karaahmetli kasabasında ilçe tarım müdürlüğünün bir projesi ile iki çiftçiye 10 BİN Karnabahar fidan desteği verildi.

Kırıkkale de ilk defa organik ürün olarak yetiştirilen karnabahar sebzesi yetiştiriciliği amacına ulaştı, Tezgahlarda yerli organik karnabahar diyerek  yerini aldı.

Bir tanesi 1.5 kilo ile 4 kilo gelebilen karnabahar yetiştiricisi Yakup Kızılırmak “Gerçekten biz şimdiye kadar ikinci ürüne hep soğuk bakmıştık.şimdi organik ve tam da yerli olabilen beş bin fidan olarak diktiğim karnabahar artık olgunlaştı pazara çıkarmaya başladım.Pazar yerine vardığım zaman diğer pazarcı ve toptancılar benim Karnabaharları hemen  alıp yerli malı organik karnabahar diyerek daha rahat satıyorlar.

Bahşılı Kaymakam’lığının Sosyal yardımlaşma vakfı aracılığı ve desteği ile tarlalarımız artık boş bırakılmıyor,ikinci ürün olarak toprağın durumuna göre yetiştirilebilir bunu biz kanıtladık.”diyerek artık tarlalarını buğday ve arpa ekiminden sonrada değerlendireceğini belirtti.

Bahşılı İlçe Tarım müdürü Ziraat mühendisi Melih Er ise,”müdürlüğümüz olarak bu sene geliştirdiğimiz bir projeyi Kaymakam’ımıza götürdük anlattık.oda sağ olsun 10 bin adet brokoli ve 10 bin Karnabahar fidesini almaya ve çiftçilerimize dağıtmaya karar vererek vakıftan karşıladı.çiftçilerimizde başarılı oldu,amaç hedefine ulaşmış oldu.artık çiftçilerimiz ikinci ürün yetiştirme gerçeğini gördüler,onların boş durmayacağını hissediyorum.”diyerek çiftçiyi karnabahar tarlasında tebrik etti.

AY-Haberci

Bu haber 4428 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi