Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bu Evde Dört Çocuğunu Üniversitede okutan kadın

Bu Evde Dört Çocuğunu Üniversitede okutan kadın

Tarih 13 Aralık 2010, 01:16 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Karşıyaka mahallesinde dul bir kadın 16 yıldır iki odalı evde dört çocuğunu yetiştirdi,temizliklere gitti çocuklarını üniversiteye yerleştirdi.

TEMİZLİĞE GİDEREK ÇOCUKLARINI ÜNİVERSİTEDE OKUTUYOR

-İKİ ODALI  EVDE BEŞ KİŞİ YAŞIYOR,DÖRDÜ ÜNİVERSİTELİ 

BU KAHRAMAN KADINA DESTEK OLMAK LAZIM DİYEREK HİKAYESİNİ ÖĞRENELİM...!

 

Kırıkkale Karşıyaka mahallesinde dul bir kadın 16 yıldır iki odalı evde dört çocuğunu yetiştirdi,temizliklere gitti çocuklarını üniversiteye yerleştirdi.

Hayat hikayesini Haberci muhabirine anlatan Döne Yağlı (50) şunları söyledi,” ben ölen bu eşimin ikinci eşiyim yani kuma geldim imam nikahıyla evlendim.bir evde iki kuma yaşadık öbür hanımından bir özürlü iki çocuk var dört çocukta bende var geçinip giderken 1994 yılında eşim öldü çocuklarla kaldık ortada.sosyal güvence yok,maaş yok,çok zor günler geçirdik.evi diğer kadınla ikiye böldük. gördüğünüz bu iki gözlü evde yıllarca yaşam mücadelesi verdik.çocuklarım boyacılık yaptı,simit sattı.ben camileri temizledim,bağlara,bostanlara çapaya gittim,her işte çalıştım devlet desteğini esirgemedi,kışın kömür erzak verdi,ama o çocuklar 16 sene içerisinde büyüdü ve şimdi her birisi üniversiteli oldu.büyük oğlum Bünyamin yağlı (1983) doğumlu olup Ankara ODTİ de inşaat mühendisliğini okuyordu bitirdi.Askere gidecek.ikinci oğlum Selahattin Yağlı 1987 doğumlu,İstanbul Teknik üniversite’de okuyor son 5.sınıfta,kızım Emine yağlı 1989 doğumlu Sivas TIP Fakültesinde okuyor 4.sınıfta,Öbür kızım Nejla yağlı (1991)Kırıkkale Üniversitesi Matematik bölümünde 2.sınıfta okuyor.bunları üniversitede okutmak çok zor biz zaten geçinmeye para bulamıyoruz,birde bunların okul masrafları,üniversite harçları bizi çok zor durumda bırakıyor.işte bizim hayatımız bu,söylenmesi ayıp,insanların verdiği yardımlar,zekat,fitre paraları ile ayakta durmaya çalışıyoruz.

İki göz evimizde duruyoruz,banyosu yok,mutfağı yok,yatak odası yok,tuvaleti dışarıda ,duvarları çatladı ama buna da şükür Allahıma şükürki çocuklarım okullarını bitirip işe girecekler ve kendilerini kurtaracaklar,benim gibi olmayacaklar,ayakta durmasını öğrenecekler.” Diyerek 16 senenin verdiği zor günlerini anlatırken gözleri yaşla doldu ve bir çocuğunun mezun olduğunu vatani görevine gideceğini,

Şu anda üç çocuğu üniversitede okuduğu için eğer destek olmak isteyen Hayır sever Kırıkkale li insanlar olursa bizi Karşıyaka muhtarından bulabilir diyerek ilgisi olanlara teşekkür ettiğini iletti.

Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının kurumun dağıttığı her türlü yardımlardan bu ailenin yaralandırıldığını,harç paralarına kadar desteklendiğini,şimdide evlerini bakıma alarak destek çıkılacağı öğrenildi.

AY-Haberci

 

Bu haber 4026 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi