Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Türkçe için Küçük Çocukların Büyük Adımları

Türkçe için Küçük Çocukların Büyük Adımları

Tarih 15 Aralık 2010, 17:42 Editör PINAR YILMAZ

Türkçe için Küçük Çocukların
Büyük adımları

“Türkçe için Küçük Çocukların

Büyük adımları” projesi masaya yatırıldı.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Türkçe için, küçük çocukların büyük adımları” konulu düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda ilköğretim 3-4 ve 5. sınıf öğretmenlerinin katılması ile yapılan proje kapsamında öğrencilerin seviye sınavında daha başarılı olmalarını sağlamak olduğu bildirildi.

 

Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Can, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bekir Demirdöğen, Edebiyat öğretmeni Nurcan Akbaş yönettiği proje ile ilgili olarak Şube Müdürü İlyas Can “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak seviye tespit sınavında öğrencilerimize katkıda bulunmak ve başarılarını artırmak için tüm öğretmenlere büyük görevler düşüyor. Bunun içinde sonuca ulaşmak için kısa vadeli değil, uzun vadeli olarak sonuç almalıyız” dedi.

 

“Türkçe için küçük çocukların büyük adımları” projesi kapsamında Nurcan Akbaş, açıklamalarda bulunarak “Anlatamamak, anlayamamak en kötüsü de yanlış anlamak, toplumumuzun en büyük sorunudur. İster yazılı olsun  ister sözlü olsun, iletişimimizde doğru kelimeleri seçemeyip doğru ifade edemediğimiz artık farkında olduğumuz üzücü bir gerçektir. Bunun sebebi ise kelimelerin anlamlarını ve yazılışlarını  tam olarak  bilmememizdir. Eğitim alanında yapılacak küçük bir değişiklik bu probleme tam anlamıyla çözüm olacaktır.  Projemiz ile amacımız öğrencilere bilgiyi farklı yöntemlerle kazanma becerisi, öğrenmeyi kendi başına gerçekleştirme becerisi, dilini doğru konuşma-yazma becerisi, sorunsuz iletişim kurma becerisi  kazandırmaktır. Kullandığı dili tanıyan öğrencilerin Türkçenin bilim dili olduğu gerçeğiyle yüzleşmeleri, bilimsel çalışmalarının ifadelerinde kullanmaları, global dünyayı da bu gerçekle yüzleştirmeleri diğer amacımız. İster Küçük Olsun. İster Büyük. İster Doktor Olsun İster Çaycı, İster Türkiye’de Olsun, İster Amerika’da Herkes birbirini anlamak hem de doğru anlamak zorunda”

 

Bu haber 1751 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi