Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yaralı Şahin e Botaş Şefi sahip çıktı

Yaralı Şahin e Botaş Şefi sahip çıktı

Tarih 05 Ocak 2011, 18:11 Editör PINAR YILMAZ

Yaralı Şahin e Botaş Şefi sahip çıktı

YARALI ŞAHİNE BOTAŞ ŞEFİ SAHİP ÇIKTI

Kırıkkale’de eşine pek rastlayamayacağımız bir olay yaşandı. BOTAŞ Kırıkkale İşletme Şefliğinde çalışan sürücü Fahrettin Acar tarafından yol kenarında bulunan vahşi doğa hayvanı şahin, yaralarının pansumanı için Hayvan Sağlığı Şubesine götürüldü.

ÖLÜMÜ BEKLİYORDU
Vahşi doğa bu kez insan elinden vahşet değil tam bir insanlık örneği ve sevgisi gördü. Ayakları felç olmuş ölümü bekleyen kızıl şahin’in yardımına yoldan geçen servis sürücüsü yetişti. Botaş Şube Şefliğinde çalışan Fahrettin Acar isimli servis sürücüsü boş bir arazide nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 1 kızıl şahin gördü. Aracından inen Acar, çaresiz bir şekilde ölümü bekleyen kızıl şahin’i alarak evine götürdü.

AYAKLARI İŞ GÖRMÜYOR


Acar daha sonra, kendine gelen kızıl şahin’i İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Şubesine getirerek teslim etti. Burada Şube Müdürü Orhan Çetin ve görevliler tarafından kızıl şahin’in yaraları temizlendi. Müdür Çetin, tedavisi tamamlanan kızıl şahin’in Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlileri tarafından alınarak hayvan barınağına götürüleceğini ifade etti. Çetin, “Özellikle mantarlaşmadan dolayı ayaklarda hastalık var. Ayaklar işlem görmüyor şu an. Vitamin takviyesi gerekiyor. E vitamini takviyesi gerekiyor. Ayaktaki yaraların tedavi edilmesi gerekiyor. Şu aşamada biz temizlik ve bakımını sağladık. Hayvan barınağımızdaki veteriner hekimle görüşeceğiz, orada tedavisi devam edecek” şeklinde konuştu.

 

EVDE BESLEDİM
Kızıl şahin’i boş bir arazide ölmek üzereyken bulduğunu, evine götürerek üç gün boyunca etle beslediğini belirten servis sürücüsü Fahrettin Acar, “Aracımla servis güzergahında ilerlerken yol kenarındaki bir arazide duran kuşu fark ettim. Sonra geri geldim orada kuşun uçamadığını gördüm. Kurda kuşa yem olmasın hesabı hayvanı yakaladım. Evime getirdim. Kuşun ayaklarını oynatamadığını, üşüdüğünü ve aç olduğunu gördüm. Dolapta bulunan kırmızı etten büyük bir parça doğrayarak yedirdim. Sonra bu hayvanların nasıl beslendiğini, bakımının nasıl yapıldığını internette araştırdım. Daha sonrada tarım il müdürlüğü hayvan şubesine kuşu teslim ettim” dedi.

 

 

Bu haber 7600 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi