Gülhas Eğitim Aktiviteleri


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 16 Nisan 2009
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 20:07
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/yazar.asp?yaziID=1050


BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN İLİMİZ - DERNEĞİMİZ İÇİN İSTEKLERİMİZ
Her şeyden önce
Belediye başkanımız ve belediye çalışanlarına yeni dönemde başarı ve mutluluk temennilerinizi sunarak, çalışmalarının hayırlara vesile olmasını Allahtan dileriz. Bu yazıdan maksat derneğimizin çalışmalarındaki önemi hatırlatmak ve toplumun acil eğitim sorunlarından birine dikkati çekerek çözüm önermektir.
Pek çok zalim bir araya gelmiş, dünyayı savaş, kavga, cinayet ve anarşilerle yaşanmaz hale getirmektedir, projesini hazırlayarak kurduğumuz derneğimizin amacı bu olumsuzlukların aksine toplumu madden ve manen kalkındırmak, insanlık âleminin huzur ve mutluluğu için, ömür boyu eğitim seferberliği başlatmaktır. Bu eğitimi Internet sitemizden daha sonra radyo ve televizyonlardan herkesin evine kadar götürmek amaçlarımız arasındadır.
Ömür boyu eğitim, sağlık, çalışma konulu, üç ana daldadır. Bu eğitimle insanın Rabbini daha iyi tanıyıp, sevmesi ruhen ve ahlaken daha da yükselip olgunlaşması, ailesi ile iyi iletişimde bulunması, çocuğunu iyi eğitmesi, sağlığını daha iyi koruması için koruyucu hekimlik bilgilerini öğrenmesi,  zararlı alışkanlıklardan korunması, daha çalışkan bir insan olarak mesleğinin püf noktalarını öğrenmesi gerekmektedir. Kişi ömür boyu bu çalışmalarla daha iyi bir insan olacak, sağlığını bilinçli koruyacak, çalışmalarında daha başarılı olacaktır.
Dileyen herkes bu eğitimden faydalanacak İmtihan ve yarışmalarla dolu aktivitelerle insanlık âlemi, çağ atlayacak huzur ve saadetin zirvesine çıkacaktır.
Derneğimiz çalışmalarını www.gulhas.org isimli Internet sitesinden yürütmekte, ömür boyu insanın ihtiyacı olan eğitim sağlık ve çalışma konulu bilgileri yayınlamaya başlamıştır. Şu an ağırlık verdiğimiz çalışmamız insanı maddi ve manevi konuda yıpratarak zarar veren sigaranın direk ve dolaylı zararları anlatılarak insanın iradesi güçlendirilerek, Sigarayı kolayca nasıl bırakması gereği, işleniyor.
Bu çalışmalarımızı sitemizdeki sigara bırakma menüsüne tıklayıp alıcılarına kaydederek, programımızı üç ayrı aşamada dinlemelerini tavsiye ediyoruz, kişi 1. aşamada sigarayı azaltıyor 2.aşamada bırakıyor 3.aşamada bıraktıktan sonra tekrar başlaması için gereken uyarıyı yapıyoruz. Bu programı çalışanlarınıza bildirmenizi rica ediyoruz. Ayrıca derneğimizin kalkınması açısından, dünya sağlık örgütüne üye olan belediyemizin sitemize reklam vermesini bekliyoruz.            
Sn. başkanımız, şu an derneğimizin geçici bir mekâna ihtiyacı vardır, Sizlerden derneğimiz için, tren haddinin altındaki ofisle tren garı arsındaki evlerden birini geçici olarak tahsis etmenizi rica ediyoruz mümkünse.
Derneğimizin, ömür boyu eğitimle ilgili projesini Avrupa birliğine göndereceğiz, bu projeden, üyelerimizden, halkımızdan, reklamlardan gelebilecek yardımlarla. Bir yıla kalmaz toparlanarak özel bir yere geçeceğimizi ümit ediyoruz. Allah kısmet ederse içki sigara, kumar, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkların tedavisi,  psikolojik soruların çözümü için bir eğitim kliniği açmak da, hedeflerimiz arasındadır.
 Sizden ilimiz için isteklerimiz: Sn. Başkanımız, halkımızı çevre temizliği, toplumsal görgü ve güzel ahlak konusunda, basit ama etkili olan güzel sözler yazılı tabelalarla telkin eğitimi yapmanızı rica ediyoruz. Çevre temizliği, görgü ve güzel ahlak konusunda, sizinde uygun gördüğünüz yazıldığı tabelalar ilimizin işlek yerlerine parklara ve insanların en kalabalık olduğu yerlerde asılmalı müsait yerlere, yazıyı bastırmalıdır. Bu arada küçük çöp kutuları da yaygınlaştırılmalıdır.
Atalarımız üzüm üzüme baka,  baka kararır derler. İnsanlar da birbirinden gördüğünü yapar. Belediyemiz bir miktar para harcamanın neticesinde çok büyük karlar elde edecektir.
Böylece sokaklarımızın daha temiz olmasına, toplum içindeki davranışlarımıza dikkat etmeye ve ulu orta çirkin sözler söylenmesine engel olmuş oluruz. Böylece küçük ama olabilecek büyük kavga ve çirkinlikleri önleyici bir eğitim vermiş oluruz. Çevre kirliliğine devam edenleri zabıtalar uyarmalı devam edenleri cezalandırmalılardır.
Çevrenin temiz tutulma alışkanlığı sağlandığında şehrin çehresi değişecek temizlikçiler cadde ve sokakların temizliği ile daha iyi ilgilenecek her yer evimizin içi gibi pırıl, pırıl olacaktır.(Avrupa’da olduğu gibi) Bu vesile ile belediyenin yüzü ağaracaktır.
Kenar mahallelerde çöplerimiz toplanıyor ama artıkları kalıyor, çevre temizliği yok, herkes her yere her şeyi atıyor, sigara izmaritleri, naylon poşet, kâğıt atıklar her yeri kirletiyor kötü bir görünüm arz ediyor.
Şehir içinde de demir yolları boyunca biriken atık pet ve naylon poşetleri şehrimizi çok çirkin gösteriyor.
Bundan başka çevremizde yıkık evler ve yıkık havlu duvarları, çöp biriktiren evler var bunlar oldukça hoş olmayan görüntü kirliliği yapmaktadırlar belediyemiz bu yerlerin sahipleri ile iletişime geçip temizlik, tamir ve badana yapmaları gerektiği, aksi takdirde ceza kesileceği bildirilse, bunla da ortadan kalkar diye ümit ediyorum. Bu işlerde maddi ve manevi imkânları olmayanları belediyemizin bir miktar (kum çimento) desteklemesini bekliyoruz. Karşılığında gücü yetenler, kendi çevre temizliğine destek olmaları, demir yolu boyunca ve köprü altlarındaki pisliklerin temizlenmesinde yardımcı olmalarıdır.
Ahlaki değerleri yükseltmesi açısından yazılan güzel sözlerin faydaları sayılmayacak kadar çok olacaktır. Yalancı ve kirli medyanın yazıları, reklam ve küfürlü filmleri insana kötü örnek olmakta, giderek toplum bozulmaktadır. Bu sorunları çözmenin çaresi de yine telkin yerine geçen yazılarımızla daha temiz çevreye ve güzel ahlaklı kimseler olmaya neden olacak bu eğitimle toplumu yönetmekte kolay olacaktır.  Sn. Başkanımız tabisi sizde bu çalışmaya evet derseniz.
GÖRGÜ, TEMİZLİK, AHLAK KONULU YAYINLANACAK GÜZEL SÖZLER
 
Görgü:
1Yollarda  bir şeyler yiyerek gezmek görgüsüzlüktür. GULHASEĞİTİM.
2Yüksek sesle ve küfürle konuşmak görgüsüzlüktür. GULHASEĞİTİM.
3-Taşıtlarda sakat  hasta ve yaşlılara yer vermek medeniyet, saygı ve birlik beraberlik  ifadesidir.  GULHASEĞİTİM.
4-İnsanlar konuşarak, hayvanlar koklaşarak anlaşırlar. ATASÖZÜ
5-İyi insan ihtiyaç halindeki her varlığa, yardım edendir. GULHASEĞİTİM.
6-Temizlik:
7-Temiz insan çevresini de temiz tutar, kirletmez GULHASEĞİTİM.
8-Çağdaş insanlar arasında yer almak için çevremizi temiz tutalım çöpleri çöp kutusuna atalım. GULHASEĞİTİM.
9-Temizlik istiyorsan temiz ol. GULHASEĞİTİM.
10-Kuruyemiş kabukları , sigara izmaritleri , atık kağıt ve naylonları vs. yerlere atmayalım. GULHASEĞİTİM.
11-İnançlı çağdaş temiz insan çevresini temiz tutandır. GULHASEĞİTİM.
12-Temizlik imandan, imanın şartlarındandır.
13-Temizlik sağlıktır.
14-Görüntü kirliliğini engelleyelim. GULHASEĞİTİM.
15-Çevreyi kirleteni kibarca uyaralım. GULHASEĞİTİM.
16-Bizim ortak malımız olan cadde ve sokakları  temiz tutalım. GULHASEĞİTİM.
17-Evini çevreni temiz tut, misafir gelebilir  kendini temiz tut ölüm gelebilir. ATASÖZÜ
18-Aslen yattığı yerden belli olur. ATASÖZÜ
19-Temizlik imandandır, temiz insan çevresinden bellidir. GULHASEĞİTİM.
20-Temizlik Ruhun Gıdasıdır
21-Biz doğayı korudukça, doğa da bizi korur.
22-Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahip­tir.
23-Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur.
24-Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.
25-Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak.
26-Devamlı akan su yatağını ve kendini temiz tutar. ATASÖZÜ
27-Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur. ATASÖZÜ
28- Yaş kesen, baş keser. ATASÖZÜ
 29-Çiçeklerin olmadığı yerlerde insanlar yaşayamaz. (Napolyon)
30- Her yıkıntı onarılabilir, doğanın yıkıntısı asla… (Falih Rıfkı Atay)
31-Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur.


Ahlak :
1.      Sabırlı ol, cennetin kapısın sabredenler açacak, sabretmeyenler cennetin 500 yıllık yoldan gelin koksunu alamayacak (HŞ.)
2.      İnsanı iyisi insana iyilik edendir.
3.      Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz. (Hadis-i Şerif)
4.      Bir şeyi gerçekten bilmek, onu anlatmakla olur. (Socrates)
5.      Temiz bir vicdan kadar yumuşak yastık yoktur
6.      İnsanı elbisesine göre karşılarlar, bilgisine göre ağırlarlar.
7.      Kan dökenin kanı temiz kalmaz
8.      Temiz elleri olan insanların da, kirli düşünceleri vardır.
9.      Çocuk büyütürken evi temiz tutmak, kar hala yağarken kapının önünü temizlemek gibidir.
10.  Cennete sadece güzel ahlak sahipleri girer.
11.  İmanın kemali, güzel ahlakladır.
12.  Güzel ahlak hataları eritir. Suyun buzu erittiği gibi.
13.  Fena ahlak ta ameli bozar. Sirkenin balı bozduğu gibi.
14.  Size verdiği nimetlerinden ötürü Allah'ı seviniz,
Beni de, Allah beni sevdiği için seviniz. (HZ.muhammed)
15.  Mümin kendisi için sevdiğini, kardeşi için de arzular."
16.  "Birbirinizi kıskanmayınız, birbirinize kin tutmayınız, birbirinize çirkin sözler söylemeyiniz, birbirinize sırtlarınızı dönmeyiniz, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin. Ey Allah'ın kulları kardeşler olunuz."
17.  Merhamet edin, merhamet olunasınız. Af edin, af olunasınız. Yazık, laf ebesi olanlara. Yazık günahlarına bilerek devam edip, istiğfar etmeyenlere.
18.  Kolaylaştırın, güçleştirmeyin. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin. Birbirinizle iyi geçinin, ihtilafa düşmeyin.
19.  "Sana zulmedeni affet. Sana küsene git, sana kötülük yapana iyilik yap. Aleyhine de olsa hakkı söyle."
20.  Allah bir kapıyı kaparsa, bin kapıyı açar
21.  İman iki eşit parçadır. Yarısı sabır, yarısı şükürdür.
22.  Sonradan özür dilemeyi gerektiren şeyleri yapmaktan kaçınınız.
23.  Mazlumun bedduasından sakınınız. O dua ile Allah arasında perde yoktur.
24.  Dostlukta da düşmanlıkta da aşırıya kaçmayın.
25.  İnsanlara akılları ölçüsünde söz söyleyiniz.
26.  İnsanların en hayırlısı, ahlakı en güzel olanıdır.
27.  Başkalarının kusurlarından bahsetmek istediğin vakit, kendi kusurlarını hatırla. O zaman başkalarının kusurlarıyla alakadar olmaya hakkın olmadığını hatırlarsın.
28.  Münafıklığın alameti üç tür : Konuştuğu zaman yalan söyler, vaat ettiği zaman sözünde durmaz, emanete hıyanet eder.
29.  Kim bir kardeşini, bir günah sebebi ile ayıplarsa, o günahı işlemedikçe o kimse ölmez.
30.  Zengin, çok mala sahip olana denmez, zengin kalbi olana denir.
31.  Bir baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha iyi miras bırakamaz.
32.  Bir anlık tefekkür, bin yıl ibadetten hayırlıdır.
33.  Şeref, edep iledir. Soy ile değildir.
34.  Bugünkü işini yarına bırakma.
35.  Başkasını ıslah etmeye kalkışmadan önce kendini ıslah etmeye bak.
36.  Bir insanın şöhretine ve görünüşüne aldanma: namaz ve niyazına bakma: Aklına ve doğruluğuna bak.
37.  Allah'ı anın, O'nu anmak şifadır.
38.  Acelenin meyvesi yanlışlıktır.
39.  Aç kalmak, alçalmaktan hayırlıdır.
40.  Adalet ve eşitliği gözetme, siyasetlerin en iyisidir.
41.  Cimri zengin, cömert yoksuldan daha yoksuldur.
42.  Cimri, her zaman aşağılıktır, kıskanç olan her zaman işkencededir.
43.  Cimrinin dostu bulunmaz.
44.  Dil, aklın tercümanıdır.
45.  Dil, insanın terazisidir.
46.  Dili tatlı olanın arkadaşı çok olur.
47.  Edepsiz olan kimsenin ayıpları çok olur.
48.  iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız.
49.  Aranızda selamı yayın."
50.  Kolayca düşman kazanabiliriz, ama dost bulmak kolay değil.