ANNELER Günü Kutlu Olsun


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 08 Mayıs 2009
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 16:58
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/yazar.asp?yaziID=1136


Anneler Günü annelerimizin günü. Bu duygularla öncelikle sevgili annemin ellerini öperim. Tüm annelerimizin ANNELER GÜNÜ kutlu ve mutlu olsun.

Anneler Gününden bahsetmek isterim. Anneler Gününün ne zamandan beri kutlamaları yapılıyor?
Mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü'dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından bu yana kutlanıyor. Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakârlığa katlanan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm annelere iyi dilekler sunulur.
Anneler günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya başlandı. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazılar, anılar, şiirler yayınlanır. Radyo ve televizyonda ana sevgisini konu eden konuşmalar yapılır. Türk Kadınlar Birliği'nin şubesi olan illerde yılın anneleri seçilir. Okullarımızda ayrıca Anneler Günü nedeniyle toplantılar düzenlenir. Bu toplantılarda okunan şiirler, söylenen türküler, şarkılar, annelere armağan edilir. Filimler gösterilir. Sergiler düzenlenir.

Anneler Gününde annemize bir demet kır çiçeği armağan ederek, bir güzel sözcükle yanağından öperek onu çok mutlu ederiz.

 

Ve yazımı bu son bir güzel sözle bitirmek istedim. Tekrar Tekrar ANNELERİMİZİN anneler günü kutlu olsun.

 

Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi, tarif et desen bana: Herhalde sadece "ANNE" derdim. Anneler günün kutlu olsun