Çinkaya'dan Körpe Başkana Nasihat


Açıklama: Belediye Başkanı Faruk AKTAŞ'IN KIRIKKALE mahalli gazetelerinde çıkan eski başkan hakkındaki söylemlerine cevap geldi.
Kategori: İlçe Haberleri
Eklenme Tarihi: 20 Ağustos 2009
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 15:08
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=1565


Çinkaya'dan Körpe Başkana Nasihat Sayın Belediye Başkanımız Faruk AKTAŞ'IN KIRIKKALE mahalli gazetelerinde manşete yakışmayan bir haberi gözüme çarptı.ÇİNKAYA'nın Özel Telefon borcunu ödüyorum. Atarda bu Kadar da olmaz .Benim görev sürem içerisinde,özel telefonum olmadı.Resmi telefonum var idi ,olsa olsa taş çatlasın 600 tl civarında dır.seçim geçeli 4.5 ay oldu.nasıl bitmedik telefon borcu ödeme gününden 5 gün geçince kesilir.
Ben çok borç icra ödedim. sayın başkan ÇİNKAYA olarak faturalı hattım olmadığı gibi yalan yanlışlıkla birilerin beyni ile yürümeyin ben birileri gibi işten pazarlık yapmadım sinerek taş atmadım birilerine 100'er metre arsa verip 1000 metrelik arsaları müşterek edip peşkeş çekmedim borç listelerini asmamda sebep 200 parselleri geçen geliri hangi kalemlere harcadı dedim 2-3 kere uygulama yapmayıp birilerin arsalarını birilerine peşkeş çekmedim karaahmetlinin borcu olsa dahil yapıcı ve kalıcı hizmetler yaptım gözleriniz görmüyor ise şimdi mevcut belediye başkanısınız kasabamızı diğer kasabalarla karşılaştır ve çoğu ilçelerden de güzeldir.
Git gez gör o zaman hak vereceksin. Her zaman insanlarımızla beşeri ilişkilerimi sıcak tutmuşumdur yakışanı da buydu karaahmetli 1992'nin haziran ayında belediyelik olmuştur en güzel çabaları da bizler sarf etmişizdir sizlere tavsiyem Sayın başkan bilmiyorsa öğrensin devlette devamlılık vardır 5 yıl beldeyi talan edenlerden olmadım.şerefimizce yolumuza devam edip hizmetler servenine devam ettik Karaahmetli halkı bana oy verdi.Cenabu Allah ta bana nasip etti.12 işçi 3 memur kadrosu verdim.Keşke imkanlarımız daha iyi olsaydı.6 kardeşimize daha kadro verecektim. Beni göreve layık görenlerin hakkı verilmiştir. Her kişiye nasip olmaz , Sezonumuz açıldı mevsimlik bari karaahmetli halkımdan işçi al gönüllü askerlere yazık oluyor. Yarınların ne olacağı meçhul.... Sayın Başkanın gücü yetiyor ise iktidar Belediye Başkanıdır. Belediyemizde bir kaç daha boş kadromuz var onu karaahmetli halkıma versin . İsmail ÇİNKAYA olarak 2004 mahalli idareler seçiminden 2009.Mart ayına kadar elimin uzandığı ve dilimin döndüğü kadar çok hizmetlerin altına imza attığıma inanıyorum.örneğin : açık hava düğün salonu Lokali,Bordur ve Kilit taşı,5 km Asfaltını,Fırınını,Parklarını,Mezarlık çevre düzenini,1300 metre yerden Kıraç olan Mezarlığımıza Şebeke Suyu, 10.000 Adet Ağaçlandırmasını,Kanalizasyonunun Başlangıç Mimarlığı,Kasabamıza yakışır Şadırvanı 'nı Kasabamızın Hali Hazır Haritasının yapımı, 220 Metre Kasabamızın Ekolu olan Bayrak tepe olarak adlandırdığımız tepeye Türk Bayrağı yapımı,sahillimizin Coğrafi durumunu değiştirmek için sahillimizdeki yapılmakta olan TABİAT Park ını 5 bakanlık tan takip ederek ,Bu hale gelmesini sağlayan ÇİNKAYA dır daha burada zikredemediğim bir sürü vs vs vs hizmetler.Kasabayı satmadık.Borculuda olsak da seçim'e Soktuk , Mahkemeye verdik 37 Belediyenin içinde turizim cenneti Karaahmetlide vardı.
863 Belde bizlerin sayesinde kurtuldu. Gururluyum,Mutluyum yarınları göreceğiz.aksini inkar varsa sözlerimin Arkasındayım.turizm Cennetine kara kilit vurdur mayın borç yiğit olanın kamçısıdır.O zaman ki imkanlar la yapılması gereken hizmetlerin en iyisini yaptığıma inanıyorum. O peygamber döşeği çözüm üretme yeri laf üretme yeri değil .sizlere iktidar belediye başkanısınız ayıp olur yakışmaz. Hacılar belediye başkanı Sayın Menduh BODUR 'A çok teşekkür ederim 1996 model laguna marka hizmet aracı , değeri mukabilinde anlaştık ve aldım.Allah ın vermiş olduğu canlılar dahi ölüyor.sonuçta araç bozuldu.tamir e gönderdim.3 milyar dediler.ekonomik durumumuzdan dolayı parçaları ile birlikte Belediyemize getirttirdim.şimdi ise siz kullanıyorsunuz 8.9.10 milyar geliri olan Belediyenin O şartlarda hizmet etmesi çok güzel sayın başkan araçları dile getirmiş.bu araçlar 5 yıl çalışmışta sizler göreve geldiğiniz gün mu arızalanmış.Karaahmetli hemşerilerimle bir çay bahçesinde oturuyorduk bu durumu yakıştıramadık.reis arkanızda 3 tane yiğit millet vekillerimiz var.çözüm ve fikir üret sana bu yakışır. bu Kasaba Halkı 2009 sonunda sizlerle görüşecek bu güzel şirin kasabayı düşürdüğünüz taktirde O zaman belli olur.sizler gibi beyinler Kasaba Oturduğunuz halde nüfus sayımına iştirak etmediniz.aday olunca sülale boyu geldiniz ,ona istinaden bizler mahalle muhtarlarımızla birlikte Türkiye istatistik kurumu ve O kadar silinmesine karşı 2700 seyreden nüfusla Türkiye istatistik kurumuna teslim ettik.hayatta ferdi düşünmedim hep menfi düşündüm İsmail ÇİNKAYA olarak hiç reklamı sevmedim.halkın içinden biri olarak tamamladım hayatta geldiğim yeri unutmadım.
nedeni ise satmadım sattırmadım ne menfaat için ne de yarınlarım için anlım açık başım dik olarak O halkın içerisindeyim meclis kararı alarak hazine müsteşarlığıyla anlaşıp 1999-2005 e' kadar kurum ve kuruluşlara olan 487 milyar olan borcumuzun faizini sildirip 310 milyar a düşürüp aylık iller Bankasından gelen 12 milyar civarında olan gelirin %40 kesilmesini risk alarak gelen 8.9.milyar la hizmet etmeye çalıştım.bağımsız bir Belediye Başkanı olarak eğildim ama bükülmedim Karaahmetli sevdası ile yoluma devam ettim.Siyaset uzun vade sabır isteyen bir iştir.Ben her zaman iktidarda olsa muhalefet dede olsa doğru dürüst adam gibi adamın yanında olurum.bana arkadan vurmak ve kalleşlik yakışmaz. her işi cenabu Allahıma havale ediyorum. Ben İsmail ÇİNKAYA olarak bu yüce ve asil olan saygı değer görevi halkımızdan aldım hakkını da verdiğime inanıyorum.Başta KARAAHMETLİ halkına hizmetlerimde bana yardımcı olan bürokrasiye ,personelime.
Belediye Meclis üyelerime,Kasabamızın yarınları olan gençlerimize 2004 / 2009 Yılları arasında muhtarlık yapmış' Sayın Muzaffer SARITAŞA_A.Osman AKDAŞA_Mustafa TEMİZE .V.S. Fikir ve düşüncelerini 5 yıl benim le paylaşıp katkı sağladıkları için büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öper saygı ve sevgilerimi sunarım. diyerek yeni başkan Faruk Aktaşın basında çıkan çinkaya hakkında çıkan söylemlerine nasihat olarak cevap geldi. 17.08.2009 AY Haberci