Balışeyh örnek ilçe olmalı


Açıklama: Vali Hakan Yusuf Güner’in ilçe ziyaretleri devam ediyor Balışeyh’in çalışmalarını çok beğendim. Balışeyh proje ve çalışmalar bakımından örnek ilçe olmalı
Kategori: Balışeyh
Eklenme Tarihi: 20 Ağustos 2009
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 10:18
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=1566


BALIŞEYH ÖRNEK İLÇE OLMALI
Vali Hakan Yusuf Güner’in ilçe ziyaretleri devam ediyor. Güner, Balışeyh ve Sulakyurt ziyareti sırasında bir araya geldiği çiftçiler ile sohbet etti. Güner  “Balışeyh’in çalışmalarını çok beğendim. Balışeyh proje ve çalışmalar bakımından örnek ilçe olmalı” dedi. 

 

TARIMA ÖNEM VERİN

İlçe ziyaretleri kapsamında ilk olarak Balışeyh’e giden Vali Güner, Balışeyh Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Ali Çetin’e ilçede tarım ile ilgili daha çok çalışılması gerektiğini söylerken, yapılan ağaçlandırma çalışmalarının yol boyunda yapılarak ilçenin çevresinin güzelleştirilmesi gerektiğini belirtti. Güner “İlçeniz ismini Şeyh Edebali’den almış. Sizler projeler üreterek bu isme layık olmaya çalışacaksınız. Bu ismi yaşatmak için parklar, bahçeler, ormanlar yapıp ağaçlar dikeceksiniz” diye konuştu.    

 

GEZEN TİLKİ YATAN ASLANDAN DAHA İYİDİR

Hep beraber olup birlikte memleket için çalışılması gerektiğini vurgulayan Güner “Sonuçta hepimiz toprak olacağız. Bana projeler üretin. Bu bölgede sadece tarım ve hayvancılığı geliştirmekle kalmayıp, sanayileşmeyi ve fabrikalaşmayı destekleyin. Bu işi vatandaşa sevdirin. Seracılık ile çiçek üretin. Ankara burnumuzun dibinde yer alıyor. Bundan istifade edin. Örnek çiftçileri toplayın tarımın geliştiği sanayileştiği bölgeleri gezdirin. Gezen tilki yatan aslandan daha iyidir” dedi.

 

EĞİTİMDE SORUN YOK

Balışeyh Tarım Kredi Kooperatifi üyelerinin tamamının bayanlardan oluştuğunu öğrenen Vali Güner Balışeyh’te hedefin tarım ve hayvancılığı geliştirme yönünde olması gerektiğini belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu’ndan ilçedeki eğitim düzeyi ve eğitim çalışmaları hakkında bilgi alan Güner, eğitimde sorun olmadığını öğrenince “Böyle bir ilçe Avrupa Birliği’ne üye ülkelerinde bile yok. İlçede her şey var ama geliştirilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

 

KIRIKKALE GELİNLİK MERKEZİ OLMALI

İlçe merkezindeki ve köylerdeki okula gidemeyen öğrencilerin tespit edilip okula başlatıldığını Söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Saraçoğlu, sınıf mevcutlarının da 3076öğrencinin altında olduğunu belirtti. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Köksal Bütün, ilçede faaliyet gösteren gelinlik kursu hakkında bilgi verdi. Bu güne kadar 65 gelinlik, 60 çocuk gelinliği, 20 takım gösteri kıyafeti ve 100’ün üzerinde abiye yapıp satışa sunan kursiyerler kursun devam etmesini istediler. Vali Güner, kursun devam etmesi için talimat verirken “Kırıkkale, Türkiye’nin gelinlik merkezi olmalıdır. Bu konunun üzerinde durup kursumuzu genişletmeliyiz ve gelinlik fuarının Kırıkkale’de açılması için çalışmalar yapmalıyız.

 

İŞTE DEVLET

Kaymakamlık ziyaretinden sonra Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu’nu ziyaret ederek ilçe ve belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Güner, Beyobası Köyü’nde devlet desteği ile elma ve üzüm yetiştiriciliği yapan Mehmet Çelen’i ziyaret etti. Çiftçi Çelen’in bu iş için sadece 500 TL para harcadığını bin 500 TL devletten destek aldığını, bütün elma ve üzüm fidanlarının devlet tarafından ücretsiz karşılandığını söyleyen Güner “Bu çiftçi örnek alınmalı devlet imkânlarını sonuna kadar kullanarak üretim yapıyor. Devlet yok diyene işte devlet. Sadece buğdaya bağlı kalmayın. Üretim yapın fabrikalar oluşsun” diye konuştu.                

 

 

 

EN BÜYÜK MİRAS

Çiftçi ziyaretinde sonra Selçuklular döneminde yapılan Ballı Baba Camisini ziyaret ettikten sonra yine devlet desteğiyle badem ağacı yetiştiren çiftçi Hacı İnan’ı ziyaret etti. Çiftçi İnan 137 hektar arazi üzerine 4200 adet ücretsiz badem ağacı alarak, hazinenin 49 yıllığına verdiği arazi ve yarısı devlet karşılamasıyla 15 yıllık uzun vadeli kredi aldığını söyledi. Vali Güner “Kredinin yarısını devlet ödüyor. Çocuklarınıza bırakabileceğiniz en büyük miras budur” dedi.  

AY Habewrci (İL)