ÇEŞNİGİR TARİHİ KÖPRÜSÜNE YAZI YAZAN YANDI


Açıklama: 13. yüzyılda yapılan ve Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü, üzerine yazılan yazılar nedeniyle koruma altına alındı. Köprüde kır bekçileri 24 saat nöbet tutacak.
Kategori: Güncel
Eklenme Tarihi: 05 Haziran 2017
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 23:48
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=15830


Tarihi Köprüyü Kır Bekçileri Koruyacak

13. yüzyılda yapılan ve Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü, üzerine yazılan yazılar nedeniyle koruma altına alındı. Köprüde kır bekçileri 24 saat nöbet tutacak.

CEZASIZ KALMASIN

Kırıkkale’nin Keskin İlçesine bağlı Köprüköy  Köyü, Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan Çeşnigir Köprüsü’nün taşlarına çeşitli yazıların yazıldığını bildirdiğini açıklayan Keskin İlçe Kaymakamı bunun üzerine beldeye giderek incelemelerde bulunduğunu söyledi. Kaymakam tarafından "Tarihi köprü üzerine yazı yazılmasını onaylamıyoruz. Bu nedenle köprüyü koruma altına alacağız. Köy  görevli kır bekçileri, 24 saat köprübaşında nöbet bekleyecek." dedi. Köprüköy  tarihi köprünün beldelerinde bulunmasından gurur duyduklarını söylediler  Bir süre önce restorasyonu yapılan köprünün turizme açıldığını ve köprünün araç girişine kapatıldığını ve , “Köprüye zarar verilmemesi için köprü başında 24 saat nöbet tutulacağını kaydetti. Köprüye yazılan çeşitli yazıların özel bir formülle silineceğini ifade eden yetkililer , tarihi eserlere zarar verenlerin cezasız kalmamasını istedi.

Bundan sonra tarihi köprü taşlarına yazı yazan yandı...