Karakeçili Kültür Şenliği sona erdi


Açıklama: Kırıkkale Karakeçili 15.uluslar arası kültür şenliği ikinci günkü dop dolu programlarla ,akşam halkın yoğun ilgisi ve Turgay Başyayla konseri ile sona erdi.
Kategori: Karakeçili
Eklenme Tarihi: 02 Ekim 2009
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 02:11
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=1766


KARAKEÇİLİ 15.ULUSLAR ARASI KÜLTÜR ŞENLİĞİ SONA ERDİ

TURGAY BAŞYAYLA’NIN SUNDUĞU  AKŞAM KONSERİ İLE FİNAL BAŞARILI OLDU.

 

Kırıkkale Karakeçili 15.uluslar arası kültür şenliği ikinci günkü dop dolu programlarla ,akşam halkın yoğun ilgisi ve Turgay Başyayla konseri  ile sona erdi.

İkin gün süren program ikinci günü Karakeçili meydanından şenlik alanına kadar mehteran bölüğü ve kortej eşliğinde yapıldı.

Mehteran bölğü eşliğinde Türk Büyükleri,Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ile istiklal marşı okundu.Kırıkkale Belediye Mehteran bölğünün okuduğu mehter marşı ve kahramanlık türküleri yoğun alkış aldı.

Protokol konuşmalarını Belediye başkanı,Kaymakam vekili,Eski sağlık bakanı MHP millet vekili Osman Durmuş ve Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner yaptı.

Karakeçili'nin kendine has özel yöresel Bulgur pilavı,kavurma et, yufka ekmek ve üzüm ikramı övgüler alırken Kara ve kıl çadırda sergilenen Halkın ve genç kızların dokuduğu kilimler sergisi gezildi.

Kültür şenliğine Kamuoyu ve yetkililer tarafından son beş yıldır katılımın az olduğu şikayet ediliyordu,ama ikici günkü festivalde protokol konuşmalarından sonra yağlı güreşlerle başlayan şenlik kutlamaları ,halkın ilgisi yoğun ilgisi ile konser saatinde 1500 ‘e yakın kişiyi ulaştı.

Minikler,gençler ve Büyükler sınıfında yapılan güreşlerde dışardan gelen hakem,cazgır ve dört güreşçi ile 15 kişilik küçükler,büyüklerden  oluşan karakeçili pehlivanları şenliğe renk kattı.güreşler bir saatte tamamlandı.

Karakeçili şenliğinde Kültür bakanlığı Türk halk dans topluluğu konseri ,Bulgaristan’dan gelen halk oyunları ekibi,Kırıkkale il kültür müdürlüğü abdallar topluluğu orta Anadolu ve hacı taşan türküleri ile coştu.

Şubat tiyatrosu ekibinin komedi dans üçlüsü,Cuguli tiplemesi ile müzik eşliğinde oyunlar sergilediler.şenlikte  Aşuk Maşuk oyunu sergilenirken,Türki-Şiir Türkiye kültür sanat topluluğu’nun sunduğu semah gösterisi,Halk oyunları gösterisi karakeçililer tarafından çok beğeni kazandı.

Gece sahne alan Turgay Başyayla halkın büyük bir tezauratını alarak Anadolu, ege ve Karadeniz türküleri ile şenliğin final gecesinde Türkü ziyafeti çekti.

Karakeçili Kaymakam vekili ve belediye başkanını zeybek oyununa kaldıran sanatçı Başyayla bütün istekleri yerine getirerek iki saate yakın sahnede kaldı.

Program sonunda Kaymakam vekili İsmail Özdemir Turgay Başyayla’ya şenliğin anısına bir plaket ve şilt verdi.ayrıca Bay sempatik gecenin ve program sunumununda ki başarısını ve halkla iç içe yaptığı yarışmalarla Halkın ve çocukların sevgisini kazandı.Kaymakam performansını ve katkısını kutlayarak bir plaket ve çiçek verdi.

 İki gün süren Karakeçili şenliği Kaymakam ve Belediye başkanının kapanış konuşması ile sona ererken,Kaymakamın ve Belediye başkanının birinci gün ve ikinci gün protokol konuşmalarında konuşmaların da festivale katılımın az olması ve halkın ilgisizliğinden dolayı sitem dolu konuşmalar yapılmıştı.ama son gün  gece katılımın fazla ve gerçek seviyeye ulaşması ile sitem dolu üzgün olan yüzler sevince dönüştü.

Kaymakam ve Belediye Başkanının sevinç dolu konuşmalarında,işte Karakeçili bu olmalı,hepinize Şenliğinize sahip çıkmanızdan dolayı,gelip bizi memnun ettiğiniz için teşekkür ederiz.”sözlerine yer verdiler. Bay sempatiğin yaptığı robortajlar da Yetkililere,dışardan gelen misafirlere ve AA Yurt muhabirine uzattığı mikrofonda muhabirin yaptığı yorum gerçekleşmiş oldu.”Karakeçili Uyanıyor,şenliğine sahip çıkıyor” diyen basın yorumu,gerçekleşti.

Şenliğin birinci günü çıkarma yapan AK Parti genel başkan yardımcısı,Kırıkkale millet vekilleri,il yönetimi ile trübünlerde yerini alırken ,ikinci günü hiçbirinin katılmaması finalde Karakeçilileri yanlız bırakması gözlerden kaçmadı.
Finalde bulunan eski sağlık bakanı MHP Kırıkkale millet vekili ve civar belediye başkanları yoğun ilgi gördü.
Karakeçililer hakkında güzel yorumlar ve gelecekte karayolu ağında ufku geniş bir yer olacağını müjdeleyen şenliğin asıl sahiplerinden, destekçilerinden olan bu şenlik Kırıkkale'nin tanıtımındada büyük rol alıyor diyen Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner finale çocukları ile ailece katılıp gündüz bölümüne kadar izleyerek Halktan ve kamuoyundan tam not aldı.
HALK VALİ HAKKINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ
"işte vali,Kırıkkale'yi seven bütün ilçelerini dolaşıp araştıran,Karakeçili'ye ayrı bir önem veren mülkü amir.Böyle yöneticiler olduğu sürece biz şenliğimize sahip çıkarız, protokole çıkıp Türkmen şenliğinde bile birbiri ile kavga eden siyasetçiler istemiyoruz.hepsi barış içerinde olsun buradaki şölende bari  kavga ederek bizi strese sokmasınlar"
Diyerek Osmanlının torunları kavga değil barışcı birbirini seven bir nesildir ifadelerine yer verdiler.
 

işte Karakeçili Kültür şenliği Haberci yorumu ile %70 başarı ile sona erdi.Tabii bunda Kaymakam vekili ile Belediye Başkanının katkısını unutmamak lazım.”Demek ki Karakeçili halkı artık uyanıyor.”

AY-Haberci