BAHŞILI DA İMAMHATİP ORTAOKULUNUN PROJESİ DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.


Açıklama: Okullarda Irkçılık , Ayrımcılık ve Akran Zorbalığına Karşı Birlik Olalım projesi.
Kategori: Güncel
Eklenme Tarihi: 28 Mayıs 2021
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 15:45
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=18218


 BAHŞILI DA İMAMHATİP ORTAOKULUNUN PROJESİ DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.

 “Okullarda Irkçılık , Ayrımcılık ve Akran Zorbalığına Karşı Birlik Olalım”projesi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulu’nun Türkçe Öğretmeni Yeşim ULUSOY’ un ortağı olduğu “Let’s Be Together Against Racism , Discrimination and Bullying in Schools” (Okullarda Irkçılık , Ayrımcılık ve Akran Zorbalığına Karşı Birlik Olalım) adlı eTwinning projesi 11 Şubat 2021 tarihinde başlamış olup güzel çalışmalara imza atmaktadır. Projede, Türkiye’den 10 okul, Avrupa’dan ise Bulgaristan , Romanya ve Polonya’dan birer okul olmak üzere 13 okul yer almaktadır.

PROJENİN AMAÇLARINI projenin ortağı olduğu Bahşılı imamhatip ortaokulu öğretmeni Yeşim Ulusoy şöyle anlattı.

Ulusoy,Bu projeyle Bahşılı İmam Hatip Ortaokulu, farklılıkları kabul eden ve farklılıkları kendi zenginliği olarak gören öğrenciler yetiştirmeyi; kültürümüze, cinsiyetimize veya etnik kökenimize ait olmayan birilerini kabul edebilmeyi hedeflemektedir. Ayrıca insan eşitliği, ırkçılık, ayrımcılık ve zorbalık konusunda farkındalık yaratarak insan haklarına, sosyal, kültürel ve tarihi miraslarına saygılı çocuklar yetiştirmek ve öğrencilerin mutlu bir okul hayatları olmasını projeden beklenen amaçlardır.

 Projemizde şu an yaklaşık 100 öğrencimiz bulunmaktadır.´

 Öğrencilerimiz için projenin sağladığı fırsatlar ;´

 Eğlenirken öğrenirler.´

 Farklı ülkelerden arkadaşlar edinip sosyalleşirler.´

 Yabancı dili kullanma fırsatı yakalarlar.´

 Bilgisayar becerilerini geliştirirler.´

 Takım ruhunu hisseder ve sorumluluk alırlar.´

 Kendini keşfeder, özgüveni artar.´

 Paylaşmanın ve birlikte çalışmanın tadına varırlar.´

Proje kapsamında öğrencilerimiz ırkçılık, ayrımcılık ve zorbalıkla ilgili logo, afiş ve sloganlar tasarladılar. Okulumuzun hazırladığı slogan, yapılan ankette birinci olarak projenin sloganı seçildi. Öğrencilerimiz kendi avatarlarını hazırlayıp proje konusu hakkında çeşitli videolar çektiler.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yöresel kıyafetler giyerek klip hazırladılar. Proje konusuna dikkat çekmek için tişörtler tasarladılar. Farklı ırktan olan öğrencilerimize kendi yaptıkları oyuncakları hediye ettiler.İl, ilçe ve okul tanıtımlarını yaptılar.

30 Mayısta sona erecek olan Projenin yaygınlaştırma çalışmaları için önce İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai AKIN daha sonra ise, İlçe Kaymakamı Erdem KARANFİL ziyaret gerçekleştirilmiş Proje hakkında genel bilgiler verip öğrencilerin yapmış oldukları çalışmaları sunularak amaçlarına ulaşmanın haklı gururunu yaşamaktadırlar.

Haberci71.Ay.