Strafor yangını korkuttu.


Açıklama: Kırıkkale Bahşılı Yeşilköy mahallesinde tel örgü ile çevrilmiş bir özel mülkiyet içerisinde birikmiş straforları yakan kişi Rafineriyi,Bahşılı'yı ve Kırıkkale'yi korkuttu.
Kategori: Bahşılı
Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2009
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 17:38
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=1829


DUMAN BULUTU KORKUTTU

SITRAFOR YANGINI EMNİYETİ, İTFAİYEYİ AYAĞA KALDIRDI.

 

Kırıkkale Bahşılı Yeşilköy mahallesinde tel örgü ile çevrilmiş bir özel mülkiyet içerisinde birikmiş straforları yakan kişi Rafineriyi,Bahşılı’yı ve Kırıkkale’yi korkuttu.

Gün geçmesin ki bir yangın,patlama,Hurdalık ve çöp yanmasın ,sürekli bu tür yangınlar olduğu için halk her zaman yükselen bir duman görse korku içinde bulunmaktadır.

Bahşılı’da da bir vatandaş kendi arazisinde biriktirdiği hurda straforları kontrollü yakmak isterken tamamının tuutşması ile çevreyi korkuya ve telaşa verdi.

Bahşılı ilçe Emniyet güçlerinin,Bahşılı itfaiye ekiplerinin,Bahşılı jandarma güçlerinin incelemede ve araştırmada bulunduğu yangın,kısa zamanda belediye bijanjörü’nün de yardımı ile söndürüldü.

Kırıkkale Belediye itfaiyesinin geldiği,Tüpraş güvenliğinin de alarma geçirildiği olayda yangın etrafa sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Tabii bu vatandaşın çevreye verdiği hava kirliliği ve korkunun hesabını kim soracak buda merak konusu oldu.

Strafor gerçeği:

STRAFOR EPS , BİLGİ BANKASI

Strafor; ham petrolden imal edilmiş, sentetik bir malzemedir.Yağ kısımdan haddelenerek elde edilir ve rafine edilmesi sırasında küçük toplar şeklinde oluşur. Bu topların içine buhar enjekte edilmesi sonucu toplar şişer ve birbirlerine yapışır. Strafor, Köpük adı alan bu malzeme bilgisayarlı, strafor kesme, köpük kesme, sistemleri ile strafor harf, köpük harf, strafor dekor, köpük dekor, yalıtım amaçlı ya da paketleme malzemesi olarak kullanım alanlarına sahiptir.

Doğada uzun yıllar bozulmadan kalan bu ürünün geri dönüşümü olması, doğa açısından büyük şanstır.

Geri dönüşümü yapılmayan bir maddedir.geri dönüşümü yapılmadığı gibi,attığınız zaman doğayla bir olması çook uzun  yıllar alır,çevre kirliliği yaratır,bu sebeple de pek çok yerde bunlardan kurtulmak için yakma yoluna gidilir.

ancak bunarlı yaktığınız zaman bu sefer hava kirliliğine sebep olursunuz, ya ciğerinizi zehirlersiniz yada yağmurla vs. biçimde gıda maddelerine gelir. yiyecekleriniz hafiften zehirlenmeye başlar.iki ucu pislik olan değnektir anlayacağınız.

Zehirlemez,ancak kabız yapabilir,yandığı zaman,-organik bir madde olduğu için karbondioksit ve su buharına dönüşür.dolayısıyla,kapalı bir yerde yanması ve dumanına maruz kalınması durumunda,zehirlenmeye değil,ama boğulmaya yol açabilir.

Yani bugün yakılan strafor hurda malzemeleri Hacılar ve Karaahmetli beldesini üç saat duman altında bırakmıştır,oda sebzelerin bahçelerin üzerine çökmüştür,halkımızın dikkatine diyoruz.(STRAFOR EPS , BİLGİ BANKASI)

AY Haberci