KOSGEB den can suyu kredisi


Açıklama: Ülke genelinde 5 bin kişinin yararlanacağı kredi için Kırıkkale den 32 başvuru yapıldı.
Kategori: Ekonomi
Eklenme Tarihi: 13 Eylül 2008
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 12:36
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=241


KOSGEB den can suyu kredisi

KOSGEB, Kırıkkale’de esnafı rahatlatmak amacıyla imalatçı esnaf ve sanatkârlara 'Can Suyu' kredisi verecek. Proje kapsamında erkek işletmeciler 25, bayan işletmeciler 30 bin YTL'ye kadar kredi alabilecek. Ülke genelinde 5 bin kişinin yararlanacağı kredi için Kırıkkale’den 32 başvuru yapıldı.

 

ERKEKLERE 25 BİN, BAYANLARA 30 BİN YTL KREDİ

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından veriler 'Can Suyu' kredisi hakkında bilgi veren Kırıkkale KOSGEB Sinerji Oda Sorumlusu Ahmet Şerbetçioğlu, esnaf ve sanatkârların finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve piyasada yaşanan nakit sıkışıklığının bir ölçüde giderilebilmesi amacıyla KOSGEB tarafından 125 milyon YTL bütçe ayrıldığını söyledi. Şerbetçioğlu, kredilerin sıfır faizli olacağını belirterek, ‘Toplam 5 bin kişinin yararlanacağı programdan, erkek işletmecilerin 25, bayan işletmecilerin ise 30 bin YTL'ye kadar kredi alabileceğini açıkladı.

 

“CAN SUYU” ESNAFI BİR NEBZE DE OLSA RAHATLATACAK

5 bin imalatçı esnaf ve sanatkâra verilecek olan 'Can Suyu Kredisi' ilk 6 ayı ödemesiz, 3 ayda bir ödemeli ve 18 ay vadeli olacak diyen Oda sorumlusu Ahmet Şerbetçioğlu, “Piyasaların daraldığı, iş yapılamadığı ve sıcak para sıkıntısının çekildiği son günlerde KOSGEB'in vereceği kredi esnafı bir nebze de olsa rahatlatacak. Kredi için Kırıkkale’den şu ana kadar 32 başvuru yapıldı. Ülke genelinde toplam 3 bin kişinin başvuru yaptığı kredide Kırıkkale, kalkınmada öncelikli iller ile birlikte aynı statüde yer alıyor. Bu grupta toplam 1200 başvuru alınabilecek” açıklamalarında bulundu.

 

DİĞER BÖLGELERE AKTARILACAK

Kadın girişimcilere yapılan ayrıcalık ile işletme başına 30 bin YTL'ye kadar kredinin verileceği destek kapsamında KOSGEB'in kredi için ayırdığı kaynağın, yüzde 25'inin Güneydoğu ve Doğu Anadolu, yüzde 25'inin diğer kalkınmada öncelikli yörelerde, yüzde 50'sinin de normal ve gelişmiş yörelerdeki imalatçı esnaf ve sanatkara kullandırılacak. 125 milyon YTL kaynakla sınırlı olan kredi, bu bölgeler arasında kullanılmaması durumunda diğer bölgelere tahsis edilebilecek.